Jiří Punčochář
8. prosince 2009 • 04:00

Kometě stávkují fanoušci, hráči se zlobí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhoří se mezi hokejisty Komety Brno a jejich fanoušky válka? Možná k tomu není tak daleko.



Po Kamilu Brabencovi, který označil nedělní protest kotle proti hráčům za ránu pod pás, se ve stejném duchu vyslovil i obránce Komety Jan Novák.

Čtěte více:
Protest brněnských fanoušků se s úspěchem nesetkal »
Brabenec: V týmu je zcela nová atmosféra »

„Právo zlobit se jim neberu, ale mě se tahle forma protestu nelíbí," řekl.

Co říkáte tomu, že část fanoušků z kotle opustila v první třetině zápasu proti Třinci svoje místa?
„Moc se mi nelíbí, když diváci přijdou na hokej a začnou protestovat tím, že se zbalí a jsou pryč. Tak ať tam vůbec nechodí, ať tu permanentku někomu dají nebo půjčí. Když chtějí stávkovat, ať zůstanou doma, dají si kafe a cigáro a na stadion ať chodí lidi, kteří chtějí fandit a koukat se. Já uznávám víc ty kteří zůstali než ty kteří odešli. Bylo vidět, že když se zvedlo těch asi pět set diváků, tak ostatní začali pískat, ukazovat proč odcházejí a začali fandit sami. Fanoušek je přece další hráč týmu. Tito lidi, co zůstali, jsou praví fandové. Nevím, co komu chtějí dokazovat. Nám se taky nelíbí, jak hrajeme, ale taky chodíme na tréninky, na zápasy. Tohle není řešení."

Fanoušci Komety vytvořili proti Plzni parádní kotel
Fanoušci Komety vytvořili proti Plzni parádní kotel

Jak moc se tohle bojkotování fandění dotýká hráčů v kabině?
„Samozřejmě chápu, že se musí vyhrávat. Pak jsou diváci dobří. Někdy to přehánějí. To co bylo proti Třinci, bylo netaktní. Sport je takovej, a pokud někdo nastřelí někoho do nohy a oni začnou řvát Bičánek ven, tak to bylo zbytečné. Řvou na beka, kterej je tady nejproduktivnější. Biči hraje výborně, dává do toho srdce, je to výborný člověk a tohle si nezaslouží žádný hráč."

Jak to vnímá samotný Bičánek?
„My jsme se k tomu nevraceli, řekli jsme, ať na to kašle, ať hraje dál, že ho potřebujeme ještě jednu třetinu a ne aby se nechal rozhodit lidmi. Ať to hodí za hlavu, jde dál, hraje. Tohle není milé pro nikoho."

Je nepříjemné, když se diváci postaví proti mužstvu?
„Není to příjemné. Lepší je, když lidi fandí. Zařvat mají právo, ale tohle s fanděním nemá nic společného."

Jan Novák (vlevo) sedí pod asistentem Ladislavem LubinouFoto Jaroslav Legner (Sport)

Dá se říct, že svými výsledky jste si tuhle reakci vykoledovali?
„Samozřejmě že to tak je, že to je naše chyba, že jsme poslední. Za sebe můžu říct, že každý hráč dělá všechno pro to, aby tomu tak nebylo. Ale někdy to nejde. Tohle je naše chyba, kdybychom byli první, tak to neudělají. Mají na to právo, jsou naštvaní. Jen říkám, že mě osobně se jejich forma protestu nelíbí."

Myslíte, že by to vyřešila třeba schůzka s fanoušky?
„Já nevím, to není můj problém. Já jdu na led hrát hokej, a abych se domlouval s fanoušky, co mají a nemají říkat, to ne. Taky mi fanoušek neříká, jak mám hrát. Já se do toho motat nebudu, jen si přeji, aby byli taky soudní. S Třincem jsme zápas vyhráli a najednou tam tleskali i ti, co odcházeli. Ale když nás měli podržet, tak se sebrali a odešli."

Možná je v Brně specifické publikum kvůli tomu, že na extraligu dlouho čekalo a teď je velmi frustrované tím, co se děje.
„Kotel je tady vyhlášený, atmosféra je tady super. Pokud se tedy hraje dobře. Prostě jsou takoví. Chápu, že jsou naštvaní, kolikrát nehrajeme dobře. Ale s Třincem jsme vyhráli, i když jindy jsme třeba hráli i líp, tak v neděli nám to naštěstí vyšlo a jsem rád, že většina diváků nám fandila."

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud