27. prosince 2009 • 17:23

Slavia tápe, od Vítkovic dostala vánoční výprask

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejová Slavia dostala opožděný vánoční dárek, který se ale jejím příznivcům líbil pramálo - v 35. kole O2 extraligy utržila šestigólový debakl od Vítkovic.



Svěřenci Vladimíra Růžičky tak prohráli čtvrtý zápas za sebou a ztratila již osmý z posledních deseti zápasů.

Souhrn kola >>>

Ostravané šli hned v úvodu třetí minuty do čtyř, ale oslabení bez větších potíží zvládli a jen co zkonsolidovali své řady, ujali se vedení. Burger si pohodlně vybruslil zpoza branky až mezi kruhy a zamířil přesně k tyči Hniličkovy branky. Domácí gólman toho v tu chvíli mnoho neviděl. Jen o minutu později nabídl Vašíček velkou chybou šanci Ujčíkovi, jehož ránu však vytěsnil Hnilička nad.

Šindelář řeší nebezpečnou situaci přes svou brankou.
Šindelář řeší nebezpečnou situaci přes svou brankou.

V polovině prvního dějství se dostal do šance Růžička, střela mu vůbec nesedla, ale o to nebezpečnější se nakonec ukázala pro hostujícího gólmana Šindeláře, který si hodně oddechl, že puk nezaplul skrze jeho betony za brankovou čáru. V 17. minutě přidali Vítkovičtí druhý gól. Kvapil s Ujčíkem si v přečíslení dvou na jednoho pohráli s bekem Kadlecem i Hniličkou a Kvapil měl snadný úkol v podobě trefení prázdné klece.

Jestliže v první části hry byli domácí o něco aktivnější a přesto prohrávali 0:2, když na Hniličku šlo celkem jen pět střel, ve druhé třetině lze označit výkon Růžičkova týmu za naprosto zoufalý. V sestavě již chyběl Červenka, trenér Slavie překopal sestavu a nechal sedět dalšího útočníka Hrušku, ale efekt se nedostavil; Pražané byli zcela neškodní.

Klíčový muž Slavie směřuje na ošetření do kabiny.Foto Jaroslav Legner (Sport)

Snad jediné, co se domácím podařilo, bylo 88 vteřin dlouhé dvojnásobné oslabení z poloviny zápasu. Vítkovice sice uzamkly svého soupeře před Hniličkovým brankovištěm, ale chyběla jim rozhodnost v zakončení a větší moment překvapení. Ve 33. minutě však musel na lavici hanby Doležal a pobyl tam jen 16 vteřin. Burger z pozice obránce našel střílenou přihrávkou perfektně Hubáčka, který bez potíží usměrnil puk do odkryté branky.

Hnilička: Šest gólů je moc. Musím se zlepšit >>>

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve třetí třetině a hra Slavie upadla do zcela beznadějné křeče. Výsledek se tak změnil v debakl. V posledních sedmi minutách se totiž trefili Štefanka, dokonce v oslabení, když nekompromisně vymetl levý horní roh branky, a poté Radim Hruška a Vrána.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Burger (Hubáček), 17. Kvapil (Ujčík), 33. Hubáček (Burger), 54. Štefanka (Treille), 56. R. Hruška (Kuboš, Ujčík), 57. Vrána (Trnka, Sičák). Rozhodčí: Souček, Šír - Vengřín, Gebauer. Vyloučení: 4:4, navíc Havel (Slavia) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5483.
Slavia:
Hnilička - Kadlec, Špelda, Vyhlídal, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda, Vašíček - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, M. Čermák, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Vrána, Szturc, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud