29. října 2010 • 22:31

Holaň: Tak dlouho bez gólu? To nepamatuji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mise hokejového trenéra Miloše Holaně zatím v Mladé Boleslavi nenastartovala kýžený obrat k lepšímu. Středočeský celek prohrál počtvrté v řadě bez vstřelené branky a nelichotivou sérii natáhl už na nevídaných 270 minut.



Holaně, který je v nové funkci oficiálně teprve druhý den, čeká v novém působišti spousta práce. Při své mladoboleslavské premiéře prohrál v Třinci 0:4.

"Ten zápas se pro nás mohl vyvíjet lépe, ale na začátku jsme nevyužili přesilovku a pak přišla spousta zbytečných vyloučení. Sice jsme kombinovali, ale gól jsme vstřelit nedokázali," shrnul své dojmy z prvního utkání.

Střelecký zmar Mladé Boleslavi dosahuje vrcholu. Tým už deset dnů neví, co je to dát v extraligovém utkání gól. Ani Holaň z vlastní zkušenosti nic podobného nepamatuje.

"Na nic takového si nevzpomínám. Když jsem já ještě hrával a byl na ledě, tak nic podobného se ani stát nemohlo," vyloudil úsměv na tváři. "Ale zpětně jsem to ještě nijak nesledoval, nebyl na to čas. Do poslední chvíle jsem se zajímal o Spartu," dodal vážným tónem.



Odvolaný lodivod Sparty, který musel paradoxně odejít po úterním vítězství 2:0 právě na ledě Mladé Boleslavi, zatím za pochodu rozpoznává specifika nového angažmá.

"Je to všechno strašně rychlé, zatím jsem neměl čas dělat nějaké rozsáhlé analýzy. K mužstvu jsme přišel teprve včera," upozornil Holaň.

Svou naději proto upíná k desetidenní reprezentační přestávce, která přijde v úvodu listopadu. Před ní ale Bruslařský klub čekají ještě čtyři duely.



"V reprezentační pauze bude dost času zapracovat na nějakých změnách. I já musím nejdříve všechny hráče trochu poznat, chci si nimi i promluvit. Chci, abychom ze současné situace našli východisko společnými silami. A nečekáme, že to půjde jako mávnutím kouzelného proutku," řekl Holaň.

Přesto věří, že současné neúspěchy Mladé Boleslavi jsou jen přechodný stav. Podle něj je v mužstvu kvalitní potenciál.

"To mužstvo je hodně bojovné a na tom se dá stavět. Je třeba si uvědomit, že chybí i několik zraněných hráčů. Jeden celý útok a to je dost. Až se vrátí, věřím, že si to sedne a zvedneme se," prohlásil Holaň, kterému dnes v Třinci scházeli zranění Peter Fabuš, Michal Macho a Lukáš Pabiška.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud