Michal Koštuřík
Premium
13. dubna 2023 • 11:45

Z války do Zlína. Sadovikov chce fotku i hit s Jágrem. Kouč: Neuvěřitelný kluk

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dům na Donbase, ve kterém vyrostl, sice ještě stojí, ale nikdo v něm nežije. Hokejista Stanislav Sadovikov (20) z válečné vřavy se svou rodinou utekl a našel štěstí ve Zlíně. Za tamní Berany se ukrajinský útočník rve do roztrhání těla, pomohl týmu k triumfu v Chance lize a teď vyhlíží baráž o extraligu s Kladnem. „Táta mi nakázal, abych se vyfotil s Jágrem,“ říká útočník pro iSport Premium.



Když mluví o tom, jak si na otcovo přání zkusí pořídit snímek s Jaromírem Jágrem, skočí mu do řeči asistent a bývalý reprezentant Zdeněk Sedlák. „Neuděláš si s ním fotku, ale dáš mu hit,“ přikazuje mladíkovi s úsměvem.

S tím nebude mít Sadovikov problém. Na ledě jde do všeho totálně nadoraz, až ho jeho okolí musí brzdit. „Když jedeme na tréninku rovinky, brzdí opravdu až na čáře. Bojím se, že jednou projede zimákem,“ naráží Sedlák na útočníkovu extrémní poctivost a nezdolnost. Pokud se říká, že se jde v play off přes bolest, tento „moloděc“ je zářným příkladem. „Proti Vsetínu po první třetině vytáhl nateklou nohu z brusle. Okamžitě jsme udělali kryo a nikdo z nás nevěřil, že ji dá zpátky. On to dokázal a hned

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud