21. března 2018 • 11:17

Bednář jako Jágr. Hradecký vůdce zůstal jen na střídačce, vrátí se vůbec?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco mají stejné. Jaromír Jágr kvůli zranění nemůže pomoci svému Kladnu na ledě a nezbývá mu, než podporovat svoje parťáky ze střídačky. Ale zase, aspoň slaví postup… Jiný renomovaný veterán Jaroslav Bednář si střihl ostře sledovanou Jágrovu pozici také, hradecký kapitán jen z lávky po boku trenérů sledoval trápení Mountfieldu, který v Liberci prohrál 0:3 a nechal si vyrovnat stav čtvrtfinálové série extraligového play off na 2:2.



Góly

Domácí: 05:34. Redenbach, 17:57. Bulíř, 23:15. M. Kvapil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), Ordoš – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach.

Hosté: Rybár (24. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal (C), Červený (A) – Látal, Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka, Zigo, Berger – R. Pavlík.

Rozhodčí

Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Po dvou výhrách pod Bílou věží se mentální nastavení obou válečnických jednotek mírně obrací, Liberec se vykřesal z pocitů velké křivdy po pátečním duelu a doma dvakrát náramně přesvědčil. To Hradec řeší velké otazníky, jedním z nich je Jaroslav Bednář . Bude fit pro čtvrteční partii v Hradci? A pokud ano, dokáže vylepšit pod Ještědem mizerné přesilovky?

Václav Sýkora dává fanouškům Mountfieldu poměrně slibné naděje. „Zdravotní problém není zase až tak velký, my jsme ještě dneska ráno zvažovali, jestli bude moci do zápasu, nebo ne. Věřím, že do čtvrtka do dalšího zápasu by mohl být v pořádku. Ale není to samozřejmě stoprocentně jisté,“ pravil hradecký kouč a na otázku, zda mu Bednář chybí v početní převaze, reagoval: „Konkrétně v přesilovce je jeho absence hodně znát, je to zkušený hráč, lídr týmu. Tam je jeho nepřítomnost rozhodně cítit.“

SESTŘIH: Liberec - Mountfield HK 3:0. Bílí Tygři srovnali čtvrtfinálovou sérii
Video se připravuje ...

Alternující kapitán Petr Koukala to vidí podobně, na druhou stranu říká: „První zápas v Liberci Jarda hrál a taky jsme nedali gól. Chybí, nechybí… Jestli bude hrát další zápas, nebo ne, to nemůžeme řešit. Liberec je zatím kreativnější v přesilovce, ale není zase tak dobrej, že by dal čtyři za zápas z pěti možností.“

Další hradecký útočník Martin Látal doufá, že se dá Bednář do pořádku. „V přesilovkách chybí, Jardova absence tam znát je,“ netají Látal. „Ale jestli hraje Bednář, nebo ne... Jasně, je to výborný hráč, ale to se prostě musí ubojovat. Výsledek 0:3 mluví za vše…“

Ať už s Bednářem, nebo bez něj, Hradec musí ve čtvrtek řádně zabrat. Opřít se o vůli, zápal a maximální bojovnost. V tom byl v Liberci na štíru. „Chtěli bychom navázat na naše vítězné zápasy doma. Na větší důraz a na větší hlad po gólech,“ vystihl to kouč Sýkora.

Liberec - Mountfield HK: Kvapil vyhnal Rybára na střídačku, 3:0
Video se připravuje ...

Liberecký útočník Tyler Redenbach slaví gól, na který mu přihrál Martin Bakoš
Liberecký útočník Tyler Redenbach slaví gól, na který mu přihrál Martin Bakoš

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud