Ondřej Kuchař
6. dubna 2021 • 04:40

Liberec přišel na trik, jak odčarovat Saláka. Vytáhne Sparta Machovského?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do puntíku plnili určenou strategii. A byli odměněni. Po sobotní výhře hokejisté Liberce porazili Spartu na jejím ledě i podruhé. Zvítězili 3:1, v semifinálové sérii Generali ČP play off vedou 2:0. Pražského favorita šokovali. „V obou zápasech byl soupeř lepší. My musíme zlepšit všechno,“ říkal bez vytáček trenér Miloslav Hořava. Jedním z bodů přípravy Bílých Tygrů byl i recept na gólmana Alexandra Saláka. Co Liberec vymyslel a nebude ve středu chytat Matěj Machovský?



Celé čtvrtfinále odchytal s úžasnými čísly. Čtyři zápasy, čtyři výhry. Dvě čistá konta, úspěšnost zákroků 97 procent a průměr stlačený pod jeden inkasovaný gól na utkání. Na představení proti Olomouci ale zatím brankář Alexander Salák nenavázal. On ani celé mužstvo Sparty.

Liberec do jeho sítě během dvou zápasů nasypal osm kusů. Hlavně v neděli, ve druhém utkání, toho však Salák pochytal spoustu. Stoprocentní výkon ale nepředvedl. O velikonočním víkendu zapsal druhou porážku. Při odchodu z ledu pak naštvaně zahodil hokejku přes vysoké plexisklo až za střídačku.

Vítěznou trefu obstaral Adam Musil po báječné individuální akci zakončené střelou bekhendem z otočky. Salák ji absolutně nečekal. Neudělal žádný zákrok. Zůstal stát. Důležitější pozadí však měla první liberecká branka. V přesilovce se trefil Michal Bulíř.

Věděli jsme, že to dělá

Zpoza branky šla přihrávka mezi kruhy na nehlídaného Radana Lence. A teď přichází důležitý moment: Salák proti němu vyjel daleko před brankoviště. Lenc se neunáhlil a poslal puk na stranu na Bulíře, kterému ho stačilo poslat do prázdné klece.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud