Květoslav Šimek
14. března 2022 • 08:51

Vítkovice padly s horečkami, ale musí hrát: Snad dáme dohromady sestavu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát se bude. Žádost Vítkovic o jednodenní posunutí třetího a čtvrtého zápasu předkola Generali play off Tipsport extraligy kvůli vysokým horečkám a viróze v týmu byla vedením soutěže zamítnuta. Na svých webových stránkách to potvrdil vítkovický klub. Platí původní termíny, takže se bude hrát dnes (18) a zítra (19) v Olomouci. Série je nerozhodná 1:1 na zápasy (4:3p, 1:3). Ostravané řeší, v jakém složení do Olomouce vyrazí.



Po dvou úvodních duelech předkola s Olomoucí byli Ostravané v dezolátním stavu. O COVID-19 jít nemá, nicméně hráče trápí horečky. Brankáře Aleše Stezku musela dokonce odvážet záchranka. Klub žádal šéfa soutěže i soupeře o jednodenní odklad třetího a čtvrtého zápasu. Kohouti nesouhlasili, Josef Řezníček štempl na odklad nevydal.

Dalo se to předpokládat, termíny v našlapaném programu prostě nejsou. Případný pátý duel by se hrál v Ostravě ve čtvrtek, čtvrtfinále začíná už v sobotu. „Věříme, že se tým dá do kupy alespoň tak, abychom byli schopní dát dohromady sestavu na zápas,“ reagoval sportovní ředitel vítkovického klubu Roman Šimíček.

Trenér Miloš Holaň prý podobnou situaci nikdy nezažil. Byť tedy pamatuje finálovou sérii se Spartou z roku 1993, kdy Ostravany v Praze skolily obrovské střevní problémy.

„I jeden den odkladu nám mohl významně pomoct, aby se první vlna nemocných dala do pořádku,“ doufal v odložení Holaň. „Přece jen, i když je to velice silná viróza, je to viróza, ne covid nebo něco podobného. To je většinou otázka dvou, tří dnů. Uvidíme, co bude dál. Pořád cítím z hráčů odhodlání hrát a bojovat, nevzdávat se. Budeme bojovat dál.“

SESTŘIH: Vítkovice - Olomouc 4:3p. Obrat se nekonal, rozhodl Kalus
Video se připravuje ...

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 07:38. Navrátil, 36:56. Michal Kunc, 57:26. David Krejčí

Hosté: 35:26. A. Solovjov, 52:38. Plášil

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, P. Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Michal Kunc.

Hosté: Stezka (Dolejš) – R. Pedan, A. Solovjov, Plášil, Jakub Stehlík, Prčík, L. Kovář – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Bitten, Illéš – Dostálek, Flick, Fridrich – Guman.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Matěj Sýkora – Tomáš Gerát, Lukáš Rampír

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5050 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud