Adam Lacek
16. března 2022 • 18:03

V hlavní roli v předkole: prosincový trejd. Kantner a Dufek si měnili i byty

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku prosince nemohli tušit, jak velkou roli bude hrát jejich trejd. Plzeň s Mladou Boleslaví se v průběhu sezony dohodli na výměně Matyáše Kantnera a Jana Dufka. Oba si dokonce vzájemně prohodili byty. Po pondělním třetím zápase předkola Generali Česká play off se zdál vítěz výměny jasný. Kantner dal dva góly a posunul Bruslaře do vedení 2:1 v sérii. Jenže druhý den rozhodl zase Dufek a poslal bitvu do rozhodujícího duelu…



Dlouhých 25 zápasů čekal Jan Dufek na první trefu v dresu Plzně. Dočkal se snad v nejlepší možný moment. V úterním čtvrtém utkání předkola proti Mladé Boleslavi rozhodl už ve 4. minutě o hubené výhře Indiánů 1:0. Sérii poslal do pátého zápasu, který ve čtvrtek rozhodne. „Konečně to tam spadlo, ještě v tak důležitém zápase. Určitě to potěší,“ povídal po úterním klání.

Trefil se teprve popáté v sezoně, všechny čtyři předchozí góly nicméně zaznamenal ještě v dresu Mladé Boleslavi. V úterý se radoval po nekonečných 114 dnech. „Určitě to bylo nepříjemné, ale je to sport, takové věci se dějí. V historii jsem asi nebyl jediný. Do dalších zápasů mi to pomůže, trošku to nakopne sebevědomí,“ zadoufal rodák z Brna.

Mladá Boleslav - Plzeň: Parádní úvod Indiánů! Bulíř našel osamoceného Dufka, 0:1
Video se připravuje ...

Zatímco Dufek se v Plzni trápil, Kantner pomáhal Bruslařům o něco víc. Mladý útočník, který do té doby ještě nikde jinde v extralize nehrál, se za Boleslav poprvé trefil paradoxně na plzeňském ledě. V základní části pobral za tým z města automobilů devět bodů (4+5) ve 20 duelech. A v play off na sebe pořádně upozornil v pondělním třetím duelu. Vstřelil dva góly, druhým navíc dokonal úžasný obrat v závěru zápasu, když úspěšně zakončil brejk.

„Je to pro mě strašně speciální série. Trošku je to pro mě i náročnější, ale zápasy si hodně užívám,“ říkal po svém velkém večeru. Popichování se svými bývalými parťáky nicméně nevyhledává. „V prvním zápase jsem po tom trošku šel a myslím, že mě to spíš rozhodilo. Snažím se od toho odprostit a soustředím se hlavně na svůj výkon.“

Mladá Boleslav - Plzeň: Kantner v brejku otočil utkání pro Středočechy, 4:3
Video se připravuje ...

Jak na začátku prosince došlo k jejich výměně? Dufek do sestavy Boleslavi, kam přišel před sezonou, příliš nezapadl. „S jeho výkony jsme nebyli spokojení ani my, ani on sám,“ vysvětloval tehdy sportovní manažer Václav Nedorost. A Kantner zase v Plzni nedostával takový prostor jako v předchozích sezonách. Nechtěl podepsat smlouvu na další ročník a údajně sám požádal o výměnu. „Rozhodl se pro změnu, což naprosto respektujeme,“ komentoval Tomáš Vlasák.

Pikantní na celém trejdu je, že si oba vyměnili i byty. „Já mu nechal svůj v Plzni, on mi nechal jeho v Boleslavi. Přišlo mi to rozumné. V Plzni byty nejsou, sám jsem s tím měl problém. V Boleslavi to bude to samé,“ vysvětloval Kantner krátce po výměně. Zatímco on předal Dufkovi byt 1+1, sám se přemístil do 2+kk. „Takže jde do horšího,“ usmíval se.

Rozhodne o postupu znovu někdo z trejdované dvojice? Nad startem Kantnera visí otazník, poslední duel po nárazu do mantinelu nedohrál.

Dufek v Plzni

 

Kantner v Boleslavi

24 zápasů základní část 20 zápasů
4 body (0+4) 9 bodů (4+5)
2 zápasy play off 4 zápasy
1 bod (1+0) 2 body (2+0)

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29:36. Bulíř, 50:32. Schleiss

Hosté: 14:45. Kotala, 39:10. O. Flynn, 46:05. Kelemen

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička, Kremláček – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, J. Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.

Hosté: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Grim, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Rozhodčí

Lacina, Šír – Ondráček, Špůr

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5167 diváků

Útočník Mladé Boleslavi Matyáš Kantner stahuje na sebe plzeňského beka Petera Čerešňáka
Útočník Mladé Boleslavi Matyáš Kantner stahuje na sebe plzeňského beka Petera Čerešňáka

Mladá Boleslav - Plzeň: Kantner zaskočil Pavláta z nulového úhlu, 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud