Pavel Ryšavý
22. března 2022 • 21:55

Motor zvládl obrat snů, Štich dráždil Dynamo. V pohodě to není, řekl Král

Autor: Pavel Ryšavý, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krása má smůlu, tohle je hokejová rež. Navrch drama jako hrom! Pardubice hrály ve druhém čtvrtfinále výtečně, nastřelily čtyři tyče. Byly blízko srovnání série. Motor ale zápas v posledních 41 sekundách obrátil, vyhrál 3:2 a je nahoře. A emoce? David Štich hledá hranu, kam ho rozhodčí pustí. Shání bitky, jezdí klínovat moudra do hlavy brankáře Frodla. „Součást play off,“ pronesl trenér Motoru Modrý. „Ne, tohle za nás v pohodě opravdu není,“ opáčil pardubický Král.



Krutý konec pro Pardubice, sladký pro Motor. Lukáš Pech 10 sekund před závěrečnou sirénou otočil na 3:2. Oslavu si moc neužil, ležel na zemi, když ho bezprostředně po střele dohrál Anthony Camara. Střelec vypadal hodně otřeseně, o gólu vlastně ani moc nevěděl. Ale tenhle kousek zlomil Pardubice.

České Budějovice - Pardubice: Neuvěřitelné! Pech skóroval 9 sekund před koncem odrazem puku o záda Frodla, 3:2
Video se připravuje ...

Tentokrát byly celý zápas lepší, měly větší šance, místy i výraznou převahu. Jen čtyřikrát nastřelily tyč a mají prázdné ruce, výhry stále na nule, soupeř získal druhou. „V celém zápase jsme udělali asi dvě chyby a dostali tři góly. Můžu soupeři pogratulovat, že vyhrál. Ale před mým týmem smekám, odmakal to, prakticky není co vytknout,“ zlomeně vykládal pardubický trenér Richard Král. Tahle porážka bolela hodně.

Celkově jste ale měli pocit, že se nehraje v Českých Budějovicích, ale spíš v Hošticích. Takové „Slunce, seno a pár facek II“. Režisér Jaroslav Modrý netroškařil, do hlavní role obsadil bijce Davida Šticha. Měl velké věci.

Jednu chvíli klepal s Janem Kolářem za jeho chránič po zlomené čelisti. Chtěl se bít, neuspěl. Pak skočil na Anthonyho Camaru, zase nic, Kanaďan si nechal dát pár ran. Pak z trestné na Šticha ukazoval, že kňourá.

Vrcholné číslo českobudějovického svalovce ale přicházelo o komerčních přestávkách. Pardubický brankář Dominik Frodl si plnil svůj rituál. Klečel, sundal si rukavice, z bruslí rukou sebral sníh, hodil ho nad sebe. Kolem něj kroužil démon Štich. Prudil ho, snažil se mu klínovat něco do hlavy. Pak ani nehrál, vypovídal se a jel si sednout na lavičku. Pak situaci ještě zopakoval. Rozhodčí se stahovali k pardubickému brankáři, ale nevydali Štichovi pokyn, že by dělal při svých obloučcích něco zakázaného. „Má asi takový úkol. Nám je úplně jedno, jestli si myslí, že jim to pomůže, ať si to myslí. My hrajeme s pukem pět na pět,“ snaží se ho neřešit pardubický kapitán Patrik Poulíček.

David Štich chtěl rozhodit Dominika Frodla, toho přijel bránit Michal Hrádek
David Štich chtěl rozhodit Dominika Frodla, toho přijel bránit Michal Hrádek

Ale s tím úkolem to trefil. „Hokej je emotivní hra, patří to k tomu. Fyzično je součástí hokeje a play off. David si dělá svoji práci, Frodl si dělá svoji práci. To je všechno, co k tomu mohu říct,“ komentoval počínání svého beka trenér Modrý.

Trochu tímhle připomněl legendární dovádění provokatéra z NHL Seana Averyho. Tehdy našel díru v pravidlech, kdy stál před brankářem soupeře a pár centimetrů před obličejem mu kvedlal hokejkou. Prošlo to. Jen gólmana rozhodil a vykoledoval si přesilovku. Tady to nebylo ani tak Modrého „fyzično“ jako spíš „psychično“. „To k tomu patří, ne?“ opáčil kouč.

České Budějovice - Pardubice: Bouřlivák Štich řádil! Chtěl se prát s Kolářem a poté s Camarou
Video se připravuje ...

Richard Král z toho samozřejmě úplně nadšený nebyl. „V pohodě to asi není,“ broukl. „Ale záleží na rozhodčích, jestli tohle hráč dělat může, jestli dovolí někde v reklamní pauze jezdit kolem našeho gólmana a pak hráči nejít na led. Tohle je vyloženě věc rozhodčích, Štich tam nemá co dělat, když pak nejde hrát,“ dodal.

Dominik Hrachovina, gólman Motoru provokace svého parťáka chválil: „Takoví hráči jsou strašně cenní. Za mě ta jeho práce byla na podtrženou jedničku.“

Celkově byl na podtrženou jedničku hlavně českobudějovický závěr. Nejdřív se domácí natlačili do branky při power play, pak i deset sekund před koncem. Motor ukradl pro sebe prohraný zápas.

V play off to má ještě vyšší hodnotu, byť Pardubice tentokrát těžkou mohou říkat, že by jim utkání nevyšlo. „Musíme hrát stejně, hráli jsme skvěle, jediné, co nás trápilo, byla koncovka. Je potřeba být ještě důraznější, klidně tam puk dorvat s gólmanem,“ vybízí Poulíček. V pátek v Pardubicích nuda nebude.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 31:13. Holec, 59:19. M. Hanzl, 59:51. Pech

Hosté: 15:28. O. Vála, 26:51. Říčka

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Percy, Piskáček (A), Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich – J. Ondráček, Pech (A), Abdul – Valský, J. Novotný, D. Voženílek – Gulaš (C), Holec, Vondrka – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek.

Hosté: Frodl (Klouček) – J. Zdráhal, J. Mikuš (A), Košťálek, O. Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Nedbal – A. Musil, Poulíček (C), Blümel – Cienciala, R. Kousal, Říčka – Camara, Paulovič, Matýs – O. Rohlík, Anděl, Koffer.

Rozhodčí

Jeřábek, Svoboda – Ondráček, Zíka

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud