Miroslav Horák
22. března 2022 • 21:14

Pro Šticha je tým nejvíc. Mohou to o sobě říci všichni hráči?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mít Davida Šticha v týmu, jste v pohodě. Víte, že se za vás kdykoli postaví. Bodyguarda vysoké jakosti máte hned a rychle po ruce. Horší je to v obráceném gardu. Takového prudiče máte v oblibě asi jako největšího kamaráda své manželky.



Budějovický rabiát nemá v Motoru smlouvu kvůli tomu, aby ladnými pasy rozjížděl ofenzivní akce. Podepsal se pod kontrakt, aby deptal soupeře, vtíral se mu pod kůži, ztrestával jejich ataky. Aby sám vyvolával konflikty, ocitne-li se jeho tým v bídě a potřebuje nutně něco, čím by obrátil zápas, když jiné zbraně opakovaně selhávají. Jde mu to velmi dobře, nejlépe v extralize, řekl bych.

Samo sebou, že Štichovi drtivá většina protihráčů nemůže přijít na jméno, mnozí jeho herní schopnosti považují za velmi nízké, jsou i tací, co se mu vysmívají. Tahle profese nemá v tuzemsku extra tradici, natož pochopení. Je však důležitá. Zvlášť v play off, takoví hráči mají náboje obracet série.

Jasně, nesmí se to přehnat, Štich si musí dávat pořádného majzla, rozum nesmí vytéct z uší. Je velmi tenká hranice, kdy vlastním zájmům pomáháte a kdy už jdete proti nim. Ne vždy se to povede.

David Štich se přesto mnohem častěji ocitá v té první kategorii. Tam, kde se černé práce jiní štítí, on nastavuje svůj ksicht (pardon), riskuje úraz i svoji reputaci. Tým je pro něj nejvíc. To nemohou pokaždé říci všichni hráči.

SESTŘIH: České Budějovice - Pardubice 3:2. Neskutečný obrat Motoru v poslední minutě!
Video se připravuje ...

Mladý pardubický bek Michal Hrádek se vydal bránit Dominika Frodla
Mladý pardubický bek Michal Hrádek se vydal bránit Dominika Frodla

České Budějovice - Pardubice: Neuvěřitelné! Pech skóroval 9 sekund před koncem odrazem puku o záda Frodla, 3:2
Video se připravuje ...

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 31:13. Holec, 59:19. M. Hanzl, 59:51. Pech

Hosté: 15:28. O. Vála, 26:51. Říčka

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Percy, Piskáček (A), Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich – J. Ondráček, Pech (A), Abdul – Valský, J. Novotný, D. Voženílek – Gulaš (C), Holec, Vondrka – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek.

Hosté: Frodl (Klouček) – J. Zdráhal, J. Mikuš (A), Košťálek, O. Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Nedbal – A. Musil, Poulíček (C), Blümel – Cienciala, R. Kousal, Říčka – Camara, Paulovič, Matýs – O. Rohlík, Anděl, Koffer.

Rozhodčí

Jeřábek, Svoboda – Ondráček, Zíka

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud