18. března 2023 • 21:45

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa 0:3. Brno srovnává sérii! Klíčový gól Horkého

Autor: iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brno srovnává krok. Ve druhém utkání čtvrtfinále Tipsport extraligy dokázala Kometa proti Vítkovicím zvítězit po zodpovědném výkonu 3:0 a upravila stav série na 1:1. Po rozhodující brance Luboše Horkého Moravané utěsnili defenzivu, v utkání neinkasoval Dominik Furch a do prázdné branky se pak trefila dvojice Jakub Flek a Kim Strömberg. Vyplatily se změny v útoku, kde vydržela jen elitní formace. V 18. minutě ukázal fér gesto Radek Kučeřík, když odvolal faul soupeře. Brno následně dokráčelo k vítězství. Sledujte VIDEA nejzajímavějších okamžiků.



Hokejisté Brna vyhráli v druhém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Vítkovic 3:0 a srovnali stav série na 1:1. Velkou zásluhu na výhře Komety měl brankář Dominik Furch, který udržel čisté konto. Vítězný gól vstřelil ve 38. minutě Luboš Horký, při závěrečné power play se prosadili Jakub Flek a Kim Strömberg. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat v úterý v Brně.

Do sestavy Komety se oproti pátku posunul Koblížek místo Šalého a trenéři změnili složení třetího a čtvrtého útoku. Úvod zápasu ale patřil domácím, již v první minutě prověřil Furcha centr elitní formace Vítkovic Krieger.

Dvakrát se poté do slibných šancí probíjel Lakatoš, ani on ale neuspěl. Nejblíže prvnímu gólu byl v 9. minutě Mueller, jenž nezakončil do odryté branky jen kvůli faulu Okála. Následnou přesilovku ale domácí nevyužili.

Brno se směrem do útoku osmělilo až později, střely Hollanda a Ščotky ale Stezka bez problémů pokryl.

Na začátku druhé části si oba celky zahrály zkrácené početní výhody, skórovat ale nedokázaly. Vítkovice byly aktivnější a postupně si vytvořily drtivou převahu, ústřední postavou duelu tak byl Furch. Brněnského brankáře několikrát prověřil Bukarts, neuspěl ani v gólové šanci po Mikušově přihrávce ve 33. minutě.

Ve 38. minutě zmrazil zaplněnou Ostravar arenu Horký, jenž se po Holíkově asistenci trefil krásně pod horní tyč.

Blízko vyrovnání byl po pár sekundách třetí třetiny Raskob, trefil ale jen tyč. V pokračující akci navíc dokázal za Furcha zaskočit Holland. Následně se začalo na ledě i trochu více jiskřit, vše odstartovala srážka Stezky s Raskobem, jehož předtím postrčil Pospíšil.

V polovině závěrečné dvacetiminutovky mohli získat větší klid na hokejky hráči Komety v přesilovkách, 19 sekund navíc hráli v pěti proti třem, druhý gól ale nepřidali. Nakonec to ale hosty mrzet nemuselo a při power play výhru navýšili. Nejprve se do prázdné branky trefil Flek a o 25 sekund později Strömberg. 

Góly

Domácí:

Hosté: 37:54. Horký, 58:12. Flek, 58:37. Strömberg

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Prčík, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Jarůšek, Kotala, Kalus – L. Krenželok (A), Lindberg, Dej.

Hosté: Furch (Postava) – Ďaloga, Kundrátek, Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši – Okál, Holík, Horký – Pospíšil, Kollár, Flek – Zbořil, Strömberg, Koblížek – Vincour, Ondráček, Zaťovič.

Rozhodčí

A. Kika, T. Veselý – M. Lhotský, S. Hnát

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 725 diváků

Vítkovice - Kometa: Flek dovezl puk do prázdné domácí branky, 0:2
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Ještě jeden gól do prázdné! Přes celé hřiště zamířil Strömberg, 0:3
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Holland zastoupil Furcha! Stezka pak dostal KO po střetu s Raskobem, který zapříčinil Pospíšil
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Bukartsovu šanci zastavil rychlým přesunem Furch
Video se připravuje ...
Vítkovice - Kometa: Hostující Kučeřík sportovně odvolal vyloučení Kaluse
Video se připravuje ...

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud