21. března 2023 • 20:20

SESTŘIH: Kometa - Vítkovice 1:4. Obrat hostů, Brnu nepomohl zákrok snů

Autor: iSport.cz, cze, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet sekund trvalo, než se Kometa v domácím klání proti Vítkovicím prosadila. Jenže pak? Brněnské pusto a prázdno. Hosté otočili třetí čtvrtfinále Tipsport extraligy po trefách Jakuba Kotaly, Petra Fridricha a Lukáše Krenželoka. Do prázdné branky posvětil vítězství Vítkovic Marek Kalus. Utkání nedohrál Peter Krieger, jehož ostře sestřelil Tomáš Kundrátek. Kometě k vítězství nepřispěl ani famózní zákrok Dominika Furcha proti ostrostřelci Peteru Muellerovi. Sledujte VIDEA nejzajímavějších okamžiků na iSport.cz.



Hokejisté Vítkovic zvítězili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy na ledě Brna 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. Kometu sice poslal už po 20 sekundách do vedení Zdeněk Okál, ale hosté už v první třetině góly Jakuba Kotaly a Petra Fridricha vývoj otočili. Vítězství pak potvrdili v závěrečném dějství Lukáš Krenželok a trefou do prázdné branky při hře domácích bez gólmana Marek Kalus. Čtvrtý zápas se odehraje ve středu v 19 hodin opět v Brně.

Utkání se výrazně protáhlo, neboť v 15. minutě se objevila v ledu u mantinelu trhlina a pokračovalo se až po několika odkladech po hodinové pauze.

Hostům chyběl v dnešní sestavě jejich nejproduktivnější hráč po základní části Roberts Bukarts a než se první formace bez něj zorientovala, lovil Stezka puk ze sítě. Rychlou akci rozjel obránce Kundrátek, jehož střelu vítkovický gólman jen vyrazil a Okál otevřel po pouhých 20 sekundách skóre.

Hráče Vítkovic však inkasovaný gól nedeprimoval, ba naopak. Dobře bruslili, vytvořili si tlak a v 10. minutě jej také zúročili. Po rychlé kombinaci a přihrávce Gewieseho prostřelil brankáře Furcha z mezikruží Kotala.

V 15. minutě byl duel přerušen kvůli závadě na ledové ploše a týmy odešly do kabin na předčasnou přestávku, která se protáhla na celou hodinu.

S netypickým scénářem se lépe vypořádali hosté a po dvou minutách od opětovného zahájení hry šli do vedení, když znovu z prostoru mezi kruhy pálil přesně Fridrich.

Ve druhé třetině měl na holi třetí gól exbrněnský Mueller, jehož vychytal Furch, pak ale začali iniciativu pomalu přebírat domácí hokejisté. Ďaloga nabídl vyrovnání Okálovi, avšak střelec první brněnské branky tentokráte minul. Bez efektu vyzněly i dvě přesilovky Komety.

Ve třetím dějství Vítkovičtí ještě více zpevnili střední pásmo, které Brňané nemohli překonat a tudíž se nedostali na dostřel Stezky. Sami navíc ještě dokázali z nenápadné akce potřetí udeřit: do těžkého střeleckého úhlu se dostal Krenželok a překvapil Furcha, jemuž puk podklouzl pod betonem do sítě.

Dvoubrankové vedení jen utvrdilo hosty, že zvolená taktika precizní obrany a brejkových útoků je správná.

Kometa se marně snažila proniknout před Stezku, vázla jí přechodová fáze i kombinace. V 55. minutě se ke snížení přiblížil Horký, ale ranou bez přípravy nezamířil přesně. Brnu nevyšla ani power play, když hned po buly trefil prázdnou branku Kalus a bylo rozhodnuto. Vítkovice tak vyhrály druhý ze tří zápasů na brněnském ledě v této sezoně.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Brno): „Mimo prvního střídání bylo všechno špatně. My jsme se na zápas těšili, bylo vyprodáno, v hale vládla atmosféra play off. Ale přerušilo se to kvůli nezpůsobilému hřišti, což nám nesedlo. Nebyli jsme v tom zápase, neužili jsme si to. Tím nechci snižovat výborný výkon Vítkovic. Zítra jdeme do boje znova, věřím, že nám pomohou fanoušci a my si to užijeme.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Pro nás ten začátek nebyl vůbec příjemný, když jsme ve dvacáté vteřině dostali gól, ale věřili jsme, že je spousta času na nápravu. Situace kolem ledu a přerušení byla nepříjemná, ale pro oba týmy stejná. My jsme chtěli v zápase pokračovat, což se stalo. Dnes máme druhý bod z vyrovnaného duelu, což byly i oba zápasy u nás. Rozhodly maličkosti a ty byly dnes na naší straně.“

Góly

Domácí: 00:20. Okál

Hosté: 09:26. Koch, 16:35. Fridrich, 44:25. L. Krenželok, 58:38. Kalus

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Koblížek – Vincour, F. Dvořák, Zaťovič (C).

Hosté: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Jarůšek, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (A), Dej, Lakatoš (C) – Kotala, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.

Rozhodčí

Mrkva, Hradil – Šimánek, Hynek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Kometa - Vítkovice: Kundrátek trefil ve středním pásmu Kriegera, ten musel do šatny
Video se připravuje ...

Kometa - Vítkovice: Fantastický Furch vychytal Muellerovu střelu do odkryté branky
Video se připravuje ...

Kometa - Vítkovice: Prokletí letošního play off pokračuje! Utkání přerušila rýha v ledu
Video se připravuje ...

Kometa - Vítkovice: Úplně zapomenutý Kotala srovnal skóre, 1:1
Video se připravuje ...

Kometa - Vítkovice: Emoce pracují! Mela před Furchem už ve druhé minutě
Video se připravuje ...

Kometa - Vítkovice: Parádní úvod domácích! Po dvaceti vteřinách se trefil Okál, 1:0
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud