Květoslav Šimek
21. března 2023 • 12:58

Vítkovice čekají peklo, v play off v Brně ještě nevyhrály. Petr vzpomíná

Autor: Květoslav Šimek, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři výjezdy, žádné vítězství. V historii samostatné soutěže zatím Vítkovičtí nedokázali ani jednou vyhrát play off zápas na půdě Komety. Pravda, pokusů nebylo mnoho. Před pěti lety padl tým Jakuba Petra ve čtvrtfinále v Brně 0:4 a 1:3, předloni v předkole kousal výběr Miloše Holaně dvě prohry 1:2 v prodloužení. Na sílu domácího prostředí spoléhá Kometa znovu, čtvrtfinále Generali ČP play off se bude hrát za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy v úterý (17) a ve středu (19).



Historie vzájemných bitev v play off mezi Vítkovicemi a Kometou není extra bohatá. Od založení české extraligy v roce 1993 se tradiční kluby potkaly pouze dvakrát. A přestože do vyřazovacích bojů šli pokaždé z lepší pozice Ostravané, přes Kometu se jim prokousat nepodařilo.

„Osudový soupeř,“ říká bývalý vítkovický trenér Jakub Petr, který v sezoně 2017/18 dovedl Vítkovice ke čtvrtému místu po základní části a k vyrovnání klubového rekordu v počtu bodů (92). Kometa, obhájce titulu, měla o dva body méně, skončila pátá. Sérii začínala venku. Přesto soupeře ve čtvrtfinále spláchla 4:0 na zápasy (3:2p, 3:2, 4:0, 3:1). A suverénně si pak došla pro další titul.

„Je to už trochu pravěk, ale hned mi naskočí skvělé přesilovky, řízené Martinem Eratem, k tomu už tenkrát výborný Martin Nečas,“ vzpomíná Jakub Petr. „A ďábelská atmosféra v Brně. Na to se můžete připravovat, jak chcete,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud