25. března 2023 • 20:35

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa 1:0. Nula i postupový mečbol, rozhodl Mueller

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina Peter Mueller. Hokejisté Vítkovic porazili v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy Brno 1:0 a jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. O vítězství domácích rozhodl v 47. minutě americký útočník Mueller, šesté čisté konto v této sezoně a první v play off udržel Aleš Stezka. Vítkovice vedou 3:2 na zápasy a první šanci zajistit si postup budou mít v pondělí na ledě Brna.



Oba týmy nastoupily do zápasu bez potrestaných hráčů, domácích vynuceně chyběl obránce Kovář, hostům Holland.

Hned v úvodu si Kometa i Vítkovice vyzkoušely hru v početní výhodě, využít ji však nedokázaly. Do první výraznější šance se dostal ve 14. minutě hostující Horký, jenž přešel před obránce Gewieseho, brankář Stezka si ale s jeho samostatným nájezdem poradil.

Vzápětí se do podobné situace probíjel domácí Lakatoš, i díky bránícímu Ďalogovi však gólman Furch tolik práce neměl. Při Kundrátkově vyloučení si poté poradil i s brejkem Fleka.

Zatímco v první části byly střelecky aktivnější Vítkovice, ve druhé třetině byla nebezpečnější Kometa. Kriegerův faul ale potrestat nedokázala. Do slibné šance se protlačil Strömberg, Stezka byl ale připraven. Ve 29. minutě poté reprezentační gólman vyrazil i střelu volného Okála, který tak nedokázal otevřít skóre.

Hned po pár sekundách třetí třetiny se dostal do šance Krieger, Furcha však nepřekonal. Hosté následně nevyužili další přesilovku a již ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě měl Stezka štěstí, když jej prostřelil Holík, puk ale skončil vedle pravé tyčky.

Jako první se tak mezi střelce zapsal domácí Mueller, jenž zakončil samostatnou akci Fridricha, který projel celé kluziště. Vítkovice ožily, tlačily se do útoku a blízko další branky byl v 50. minutě Kalus. Jeho střela ale skončila na pravé tyči.

Domácí to ale mrzet nemuselo, těsnou výhru dokázali udržet až do konce. Kometa nedokázala vyrovnat a vynutit si prodloužení ani v krátké power play.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Vítkovice): „Musím dát našim hráčům vysoký kredit za výkon, který dneska předvedli. Děkujeme i fanouškům, kteří nás podporovali celou dobu. Byl to zase zápas o jednom gólu. Kometa nás ve druhé třetině přehrávala, měla šance, byl tam vynikající Stezka, který nám dal šanci vyhrát další bod. K tomu, že jsme vstřelili branku, pomohlo asi i promíchání lajn a od té doby si myslím, že jsme si byli jisti v kramflecích. Hráli jsme parádně dozadu a už jsme si to nenechali ujít.“

Patrik Martinec (Brno): „Po zápase se ve mně mísí dva protichůdné pocity. První je, že jsem hrdý na kluky, jak zápas dneska odehráli. Za mě odehráli nejlepší zápas v sérii ve Vítkovicích a bohužel nebyli za svoji práci odměnění. Zejména ve druhé třetině jsme měli zápas rozhodnout a vyhrát. Druhý pocit je, že jsem obrovsky zklamaný, že jsme prohráli.“

Góly

Domácí: 46:21. Mueller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, J. Stehlík, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (A), Dej, Lakatoš (C) – Kotala, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.

Hosté: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši (A), R. Černý – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Ondráček, Boltvan, Zembol – Zaťovič (C), Strömberg, Zbořil.

Rozhodčí

R. Hradil, R. Mrkva – L. Rampír, M. Axman

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 833 - vyprodáno diváků

Klíčové momenty zápasu:

Radegast HITparáda: Tvrďák Lakatoš sroloval Zaťoviče, pak zmáčkl Zbořila
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Neodpískaná vražda na Kundrátka. Sudí neviděli brutální sekeru
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Stezka fantasticky vychytal tutovku Okála
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Au, to bolelo! Obětavý Lakatoš schytal Kučeříkovu bombu
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Kundrátek zastavil Kriegera
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Furch se skvěle přemístil při dorážce Kriegera
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Holík mířil na teploměr, Stezka ztratil rovnováhu
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Mueller prokázal instinkt střelce a zlomil bezbrankový stav 1:0
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Furch vyhlavičkoval ránu Muellera z úhlu
Video se připravuje ...

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud