25. března 2021 • 15:55

Semifinále play off v Liberci s diváky? Klub poslal žádost Blatnému

Autor: mas, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále play off s fanoušky? Alespoň o omezené množství diváků se snaží v Liberci. Vedení Bílých Tygrů poslalo žádost o „zařazení do pilotní studie umožňující přístup fanoušků do hlediště“ ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému a hlavní hygieničce ČR Pavle Švrčinové. Klub jasně deklaruje, že počítá jen s malým počtem předem otestovaných lidí s jasně nastavenými protiepidemickými pravidly včetně rozestupů.



„Současná situace nám není jedno, a proto jsme zaslali k rukám ministra zdravotnictví ČR Doc. MUDr. Jana Blatného, Ph.D., a hlavní hygieničky ČR MUDr. Pavly Svrčinové, Ph.D., žádost o umožnění vstupu omezeného otestovaného množství fanoušků do hlediště pro další fáze play off,“ napsal Liberec na svůj twitterový účet a přiložil samotnou žádost.

V té je jasně naznačeno, že je klub ochoten splnit prakticky jakékoliv podmínky, aby se do liberecké Home Credit Areny dostalo alespoň minimum fanoušků.

„Jsme připraveni postupovat dle již ověřeného modelu, který byl představen na utkáních fotbalové Slavie v Evropské lize,“ připomíná klub v prohlášení účast fanoušků v Edenu při zápasu s Leicesterem.

„Stejně jako jsou zápasy EL svátkem pro český fotbal, je play off extraligy vrcholem hokejové sezony, který by si alespoň minimální množství fanoušků na stadionech zasloužil,“ dodávají Bílí Tygři s tím, že jsou připraveni testovat metodou PCR.

V žádosti klub dodává, že domácí zápasy tým čekají pravděpodobně 7. a 8. dubna. Do té doby je Liberec připraven spolupracovat a ihned se podílet na řešení. Pomoct by mohla struktura Home Credit Areny, která s kapacitou 7500 diváků a vstupy do ochozů ze všech stran, nabízí možnost improvizovaného řešení izolace jednotlivých sektorů.

Klub na svých strankách přistoupil k vyřazovací fázi důkladně, když spustil pro fanoušky projekt virtuálního studia se zajímavostmi z běhu týmu. Zároveň prodává příznivcům balíčky, v nichž je možné zakoupit i hrané hokejky ze sérií play off.

„Nechceme zcela ochromit sportovní život v naší zemi. Jsme připraveni dodržet všechna stanovená nařízení tak, abychom společně dokázali společně vzdorovat této pandemii a zároveň zajistili bezpečné prostředí všech zúčastněných," stojí v žádosti závěrem.

Jaká bude odpověď?

Vrátí se do liberecké hokejové areny alespoň část fanoušků?
Vrátí se do liberecké hokejové areny alespoň část fanoušků?

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud