28. dubna 2022 • 04:50

Rébus obou finalistů: kdo bude v brankách? Málek dál věří jedničkám

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musí vyhrát. Jinak je konec. Pokud to dnes Sparta nezvládne (19.00), patnáctileté čekání na titul se protáhne minimálně o další rok. Vrata se zabouchnou. Zase. Třinec má naopak nakročeno za senzačním zlatým hattrickem. Hlavní otázkou před šestým finálovým duelem je, kdo se na obou stranách postaví do branky. V úterý se mezi tyčemi protočili všichni čtyři gólmani. „Věřil bych Ondřejovi Kacetlovi a Júliovi Hudáčkovi,“ říká bývalý skvělý brankář Roman Málek.



Hrát opatrně, bez chyb. Přílišně nebláznit. Zbytečně nezvyšovat riziko. Ve čtyřech zápasech finálové vřavy se to celkem dařilo. V úterý se ale hráz protrhla. Oceláři nasázeli Spartě sedm kusů, sami inkasovali třikrát. Vícekrát se v souboji o titul červené světlo za brankou rozsvítilo naposledy před deseti lety.

„První čtyři zápasy byly trochu opatrnější, klasické finále. Byť v nich nějaké góly padly, nehrál se úplně otevřený hokej. V pátém utkání ale obě strany ustřelily. Troufnu si ale říct, že v šestém finále to zase bude návrat zpátky. Bude to z obou stran opatrné, bude to o několika gólech,“ myslí si Roman Málek, extraligový šampion se Slavií z roku 2003.

Předevčírem oba rivalové posadili na lavici své gólmanské jedničky. Po třech inkasovaných brankách se nelibě ploužil z ledu třinecký Ondřej Kacetl. Toho štvala především trefa Davida Němečka, který gólmana Ocelářů nachytal ranou přes celé kluziště od vlastní klece. Tečovaný puk vzduchem plachtil více než padesát metrů.

Třinec - Sparta: Neuvěřitelné! Němeček nachytal Kacetla nahozením přes celé hřiště, 1:1
Video se připravuje ...

Po čtyřech gólech chvilku před Kacetlem zahodil helmu taky sparťan Július Hudáček, který kryl jen šest střel z deseti. Před veledůležitým, možná posledním, utkáním finále tak Praha i Slezsko řeší klíčovou otázku obsazení modré zóny.

„Tipnul bych si, že Venca Varaďa postaví do branky zase Kacetla. Vzpomeňte na semifinále s Bolkou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud