9. března 2024 • 04:50

Vítkovice těsně nad propastí, čas pro Lakatoše? Hrát by mohl, jenže...

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona míří do... propasti. Vítkovice prohrávají v předkole s Hradcem na zápasy 0:2. Herní projev je bída na třetí, při hře v pěti ukázaly sílu umírajícího komára. O víkendu by mohly vypustit svoji divokou bouři. Teoreticky. Divočina má háček, naučily se hrát bez své přírodní katastrofy. Dominik Lakatoš je výrazný hráč se schopností otáčet klidně celé série. Risk? Určitě, klub ukázal, že ho nepotřebuje. Ale pak je tady další otázka: jak moc chtějí Vítkovice pokračovat v play off?



V jednu chvíli se vítkovický kotel bavil, když fandil v Hradci svým hráčům, aby aspoň vystřelili. Pak ironicky bouřil, když to vyšlo. Tak špatně se tým, který přijeli z Otravy podpořit, prezentoval v předkole. Výsledky 3:4 a 0:1 děsivě nevypadají, jenže zkreslují. Když odečtete přesilovky, byly Vítkovice pět třetin ze šesti slabé a bezradné.

Ráz série zkusí změnit dneska. Když ne? Hradec s blaženým úsměvem vyrazí domů a v Ostravě sezona skončí.

Jeden, do jisté míry, riskantní prostředek trenér Pavel Trnka využít může. Dominik Lakatoš totiž zrovna teď nemá do čeho píchnout. Dříve klíčový útočník, teď osoba na nucené dovolené. Kouč sice v Hradci mluvil o tom, že je bývalý kapitán zraněný, takže odstavení od týmu se dá brát jen jako jedna část pravdy, druhá, že hrát stejně nemůže. Klub dál věc komentovat nechce.

Deník Sport sondoval situaci i přímo v okolí Dominika Lakatoše a oficiální verze se posunout o něco dá. Věta, že hráč má určitý zdravotní handicap, sedí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud