Martin Molčík
13. března 2024 • 14:50

Úkol Sparty v play off: lepší přesilovky. Co ještě potřebuje ke zlomení prokletí?

Autor: Martin Molčík, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok co rok stejná otázka, jakmile se blíží vyřazovací boje: Podaří se Spartě konečně dojít až k vysněnému titulu? Klub na něj čeká už 17 let. Teď je další šance. Čtvrtfinálové boje začínají už v pátek a s tím i hon za pohárem T. G. Masaryka. „Jestli chceme vyhrát, musíme porazit kohokoliv,“ má hned jasno Michal Řepík. V boji o semifinále budou čelit Liberci.



Základní část vyšla Grossově výběru podle představ. Zisk 111 bodů dokonce znamenal klubový rekord. Hlavně ale proběhla bez větších zádrhelů a herních krizí, které Pražany provázely v předešlých letech. Hráči se nenechali rozhodit ani špičkováním s Pardubicemi o vítěze základní části. Nechalo je to klidnými. Vědí, že to nejdůležitější teprve přijde.

„Myslím, že jsme měli solidní základní část. Ve vyřazovacích bojích to je vždy o daném zápasu, a jak k tomu přistoupíme jako tým. Nesmí se dělat zbytečné chyby. Vyhrát čtyřikrát je náročné, ale budeme se soustředit hlavně na náš výkon,“ burcuje Filip Chlapík.

V minulém roce, po nepovedeném čtvrtfinále s Třincem, bylo týmu vyčítáno, že nemá bojovníky do rozhodujících duelů. Že nehraje hokej, který bolí.  Aktuální situace je ovšem úplně jiná. Před sezonou přišel ostřílený Fin Jani Lajunen, který se nebojí zaparkovat před soupeřova brankáře.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud