Pavel Ryšavý
26. března 2024 • 20:20

Démon Kacetl Motor nevyřadil. Děsivý úvod i smůla, ale pořád je skvělý

Vstoupit do diskuse
2
  • Ondřej Kacetl v základní části extrligyOndřej Kacetl v základní části extrligyFOTO: ČTK/Pancer Václav

    Měl být trumf Ocelářů, který by pomohl dotlačit zpomalenou mistrovskou mašinu do semifinále. Ale brankář Ondřej Kacetl v šestém zápase na ledě Českých Budějovic inkasoval už po 27 sekundách, a i když hlavně v závěrečné části Třinec podržel, prohře 0:3 a návratu k sedmému zápasu nezabránil. Jak si vedl vyhlášený démon play off při svém prvním letošním startu?

  • Děsivý úvod

    Aura vítěze a mistra velkých zápasů zůstala v Třinci. Brankáři se stala při prvním startu v play off nejhorší věc, která může nastat. Po pár sekundách třikrát silně třísknul hokejkou o led, že si bekům za zády najíždí útočník. Ale tady problém nakonec nebyl. Kotouč si navezl Milan Gulaš, vystřelil a z poměrně velké dálky se trefil nad pravý beton. Kacetl inkasoval hned z první střely, když uteklo 27 sekund. Při přerušení ho pak všichni hráči jeli poplácat hokejkou ve stylu: nic se neděje, klid.

  • Vlastňák

    V první třetině to vypadalo, že pilot to s Třincem vzal do Českých Budějovic přes Sao Paulo a tým dojíždí na jet lag. Prohrávat? Stane se. Kacetl musel při výjezdech ze své branky při přerušení poslouchat od fanoušků klasické „díro, díro“. Ale s inkasovaným gólem se srovnal. Bylo vidět, že má něco za sebou, věří si. První zákrok si připsal po střele Valského ve 2. minutě. Jenže stejně inkasoval do přestávky znovu. Druhý puk mu za záda nešťastně píchl obránce Smith.

    Českobudějovická radost po trefě Jáchyma KondelíkaFoto ČTK

  • Volno

    Být brankářem Třince ve druhé třetině? Pomalu, abyste si do kalhot strčili sudoku a tužku. Na Kacetla šly jen dvě střely, obě měl. Ale daleko nebezpečnější byly věci, které se do palebné kolonky nepočítají. Tutovku měl Simon, ale ve skvělé pozici na kruzích střílel špatně, vedle i nad. A skvělou věc předvedl Kubík, který se přiřítil do šance a poradil si i s Kacetlem. Roztáhl si ho, počkal si, až půjde dolů, a pak bekhendem zakončoval. Klika pro gólmana, že trefil jen tyč.

    Českobudějovický Adam Kubík se snaží dostat puk za záda Ondřej KacetlaFoto ČTK/Pancer Václav

  • Pořád je velký

    Za stavu 2:0 pro Budějovice se Třinec tlačil do útoku, musel. Takže Motor čekal na chvíle, kdy vyletí a potřetí kousne. Přišla zhruba po sedmi minutách třetí třetiny, kdy Kacetl musel řešit tři střely v krátkém sledu. Nejdřív vytáhl Gulašovu bombu ramenem, pak měl ránu Kondelíka a největší šanci sebral Ordošovi. Tohle dalo Ocelářům šanci dál dupat za otočením zápasu. Brankář působil hodně koncentrovaně, navíc pak zvládl s defenzivní partou i následná dvě oslabení.

    Jáchym Kondelík vstřelil druhý gól MotoruFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud