Michal Koštuřík
27. března 2024 • 10:15

Velké změny v Kometě! Nový trenér i brankářská jednička. A co s Holíkem?

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřazení ve čtvrtfinále s Litvínovem bolí. Fanoušci Komety se z něj budou nějaký čas sbírat. Klub však nemůže složit ruce do klína a vzdychat, proč se to zase nepovedlo. Už dávno se maká na podobě kádru pro příští ročník, kdy se má konečně ukončit čekání na extraligovou medaili. Trvá neúměrně dlouho, už šest let. Je jasné, že následovat budou změny v kádru. Opět zásadní, na klíčových pozicích. Rošády proběhnou ve všech řadách, i na střídačce. Web iSport.cz zmapoval situaci v týmu, který dovedl hlavní kouč Jaroslav Modrý ke čtvrtému místu v základní části a mezi osmičkou s ním vypadl 2:4 na zápasy s litvínovskou Vervou.



Takže co se bude v Brně dít?

Trenéři

Pozor, velký návrat! Když po nepovedeném startu do sezony složil funkci psychicky vyždímaný Patrik Martinec, oslovil majitel Libor Zábranský svého bývalého kumpána Kamila Pokorného. Ten tehdy s díky odmítl, nechtěl náhle opustit rozdělanou práci v prvoligové Třebíči. Tam fungoval jako hlavní kouč i sportovní manažer, stálo to na něm. Obě strany však zůstaly v kontaktu a nyní se někdejší Zábranského asistent (byl u obou titulů) do Brna opravdu vrací. Po třech letech. Podle informací iSport.cz vytvoří víceméně rovnocennou dvojici s Jaroslavem Modrým, který převzal tým po Martincovi. Šestapadesátiletý Pokorný platí v branži za zdatného odborníka, hlavně na defenzivní činnost.    

Brankáři

Nejzásadnější rošáda v kádru. Jak už jsme informovali, spolehlivá jednička Dominik Furch (33) se z rodinných důvodů vrací do Čech. Své nejbližší má v Praze, je veřejným tajemstvím, že se domluvil na spolupráci s Mladou Boleslaví. Jiné důvody za jeho odchodem nejsou, Furch odvedl na jihu Moravy skvělou práci. Jeho nástupce má dorazit z Českých Budějovic. A je to také velké jméno

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
9


Články odjinud