Květoslav Šimek
7. dubna 2024 • 09:40

Oceláři jsou na hraně propasti: Kdo jiný by měl z 0:3 otočit, než my?

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady znovu. Otočit sérii v českém play off ze stavu 0:3 na zápasy se zatím nikomu nepovedlo. Stále platí, že tento kousek zvládla pouze Opava v baráži o extraligu se Znojmem v roce 1998. Třinečtí Oceláři, mistři posledních čtyř ročníků, prohrávají se Spartou 0:3 na zápasy (0:3, 2:3p. 2:3p). „Nic nevzdáváme! Nikomu se ještě nepodařilo otočit z 0:3, kdo jiný, než my?“ hlásil slovenský útočník Viliam Čacho. Čtvrté semifinále se hraje dnes v Třinci od 18 hodin, naskočí do něj i potrestaný Daniel Voženílek.



Ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi šli Oceláři opačnou cestou. Stejný náskok a polštář v sérii ztratili, postup urvali až v sedmém zápase. Historický zápis nepovolili. Teď o něj zkusí sami zabojovat. Proti Spartě to budou mít extrémně těžké. V součtu se základní částí s ní padli posedmé v řadě. Pětkrát v extra čase (2:3sn, 2:3p, 1:2sn, 1:5, 0:3, 2:3p, 2:3p).

„V první řadě je potřeba jít zápas od zápasu,“ má jasno Čacho. „Jak vyhráli tři zápasy oni, tak jsme mohli i my. Myslím, že jsme byli v prodloužení lepší tým a měli jsme šance, abychom rozhodli. Nevyšlo to, dostali jsme v oslabení gól, Stále si věříme, máme hlavy nahoře. Je to o naší bojovnosti, o našem srdci. Necháme tam všechno. Budeme hrát tak, abychom si na konci mohli podat ruce, že jsme udělali všechno.“

Podobně to vidí i trenér Zdeněk Moták. „Nevzdáme se a budeme pracovat dál. Nechci se vymlouvat na smůlu nebo štěstí, potřebujeme puky dostávat do předbrankového prostoru, aby se odrazily za brankovou čáru soupeře.“

Jak za prvním krokem v sérii? V prvé řadě, jít do vedení. Všechny tři dosavadní semifinálové bitvy rozjela gólově jako první Sparta. „Celé play off s výjimkou pár zápasů pořád něco doháníme, a tím pádem nemůžeme hrát náš hokej,“ přitakal Čacho.

Další bod: přesilovky. Oceláři zatím v sérii využili pouze jedinou, v závěru pětiminutové výhody po vyloučení Michala Kempného se ve třetím semifinále trefil David Cienciala. Sparta v přesilovkách udeřila dvakrát, jeden gól dala v oslabení. „My jsme naše přesilovky nevyužili, oni ano, asi to byl rozhodující faktor,“ souhlasil Čacho.

Úzce s tím souvisí i čekání na první gól Martina Růžička. Historicky nejlepší střelec českého play off se spolu se závěrem základní části netrefil už 14 zápasů.

Plusem pro Třinec bude návrat Daniela Voženílka. Sobotní bitvu sledoval po disciplinárním trestu v civilu z tribuny. Když ho zabrala kamera na kostce, burcoval fanoušky k ještě větší podpoře. „Chyběl nám, jsme rádi, že v neděli bude v sestavě. Věřím, že nám pomůže,“ dodal slovenský útočník.

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
11


Články odjinud