Pavel Bárta
12. dubna 2024 • 19:30

Strašák pro Spartu! Sedmý zápas vždy prohrála. Nejhorší pád s Třincem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Jedno selhání za druhým. V sedmých zápasech byla Sparta zatím vždycky nulová. Hrála je dosud pětkrát a všechny prohrála. Dva ve čtvrtfinále a tři v semifinále. Naposledy padla před třemi lety proti Liberci a na ledě bylo ze současného kádru pět hráčů: Řepík, Horák, Forman, Buchtele a Sobotka. V semifinále s Třincem mají příležitost prokletí zlomit. Připomeňte si všechny dosavadní pády Pražanů.

  • Semifinále 2021: Sparta - Liberec 1:2

    Z 0:3 na 3:3. Po nepříznivém vývoji série se povedlo sparťanům stav vyrovnat a vynutit si sedmý duel doma. Počtvrté však už na silného soka nedokázali vyzrát. Liberec za prvních sedm minut vypálil na Machovského šestkrát a domácím nedopřál jedinou střelu. Zásluhou Vitáska a Adama Najmana odskočili Tygři do poloviny utkání o dva góly, na začátku třetí části snížil Řepík. Nedlouho poté Pražané nevyužili jedinou přesilovku zápasu. Svěřenci Miloslava Hořavy po vyřazení brali bronz.

    Smutnící Sparta po vyřazení od Liberce v play off 2021 Smutnící Sparta po vyřazení od Liberce v play off 2021Foto Pavel Mazáč (Sport)

  • Semifinále 2014: Sparta - Kometa 4:5

    Sparťané měli snový nástup. Po minutě a půl vedli brankami Pecha a Buchteleho 2:0 a vyhnali Čiliaka z brněnské branky, ještě jednou byli vepředu o dva góly zásluhou Rolinka. Jenže Kometa v prostřední části třemi brankami během sedmi minut otočila skóre zápasu na 5:3. Spartě se povedlo jen snížit zásluhou Poláška, skončila na třetím místě. Na vítězný pátý gól přihrával Jakub Koreis. „Rozhodla druhá třetina, kterou jsme prohráli 3:0. Ta nás stála sezonu,“ shrnul trenér Josef Jandač.

    S play off 2014 se Sparta rozloučila po porážce s Kometou v sedmém zápase S play off 2014 se Sparta rozloučila po porážce s Kometou v sedmém zápaseFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Čtvrtfinále 2013: Třinec - Sparta 5:0

    Jasná záležitost pro Oceláře. Sparťané nedokázali překonat výtečného gólmana Hamerlíka, jejich brankář Marek Pinc inkasoval třikrát. Dva zásahy přidali Třinečtí do prázdné branky. Skóre otevřel Martin Růžička do odkryté klece. „První gól, který jsme strašně lacino dostali, byl odrazem celé série. Soupeř dával v celé sérii víc takových lacinějších branek, zatímco my jsme se na góly strašně nadřeli,“ shrnul trenér Josef Jandač, jehož tým podruhé za sebou vypadl po prvním kole. 

    Třinec s Radkem Bonkem v roce 2013 vyřadil Spartu po sedmi bitvách, na poražené straně byli i padající Jiří Hunkes a Petr Tenkrát Třinec s Radkem Bonkem v roce 2013 vyřadil Spartu po sedmi bitvách, na poražené straně byli i padající Jiří Hunkes a Petr TenkrátFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Čtvrtfinále 2010: Vítkovice - Sparta 3:1

    Skóre otevřel po akci dva na jednoho na začátku druhé části Marek Kvapil. Stejný hráč přidal ve 47. minutě druhou trefu a na 3:0 zvyšoval zanedlouho Kuboš. Sparta už jen kosmeticky upravila výsledek, výborného Štěpánka překonal jen Michal Gulaši. „Nádherný zápas, pro nás bohužel hořký a smutný konec. První inkasovaný gól nás stál asi celé utkání. Neměli jsme sílu na zvrácení, byl to souboj s Jakubem Štěpánkem,“ hodnotil kouč Miloš Holaň. Vítkovice trénoval Alois Hadamczik.

    V roce 2010 Sparta narazila v sedmi kláních proti Vítkovicím, na snímku inkasuje Petr Přikryl od Radima Hrušky V roce 2010 Sparta narazila v sedmi kláních proti Vítkovicím, na snímku inkasuje Petr Přikryl od Radima HruškyFoto Beránek Michal (Sport)

  • Semifinále 2004: Sparta - Slavia 0:3

    Spartu vedenou Aloisem Hadamczikem načal vlastní gól. V první třetině po zmatku před brankou vystřelil David Hruška a Broš srazil puk do sítě. Ve třetí části hrála Sparta dvakrát pět na tři, jenže na konci druhé výhody Marek nahrál na hůl Vondrkovi a ten po sólu překonal Břízu mezi betony. Po chybě Řezníčka dal Slavii postupovou jistotu v 50. minutě Patrik Martinec. „Hráli jsme opravdu velice dobře dozadu a svoje kvality ukázal brankář Franěk,“ řekl kouč vítězů Vladimír Růžička.

    Sedmý duel Spartě nevyšel ani v derby se Slavií, na fotce Radek Duda sestřeluje Františka Ptáčka Sedmý duel Spartě nevyšel ani v derby se Slavií, na fotce Radek Duda sestřeluje Františka PtáčkaFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Bilance Sparty v sedmých zápasech

  • Bilance Třince v sedmých zápasech

Vstoupit do diskuse
6


Články odjinud