13. dubna 2024 • 14:00

„Čistý“ zákrok na Daňa? Roli mohla hrát dřívější filmování. Co Chlapík?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aron Irving u mantinelu tvrdě dohraje Marka Daňa, ten se kácí k zemi. Sudí Jan Hribik a Jiří Ondráček zůstávají v klidu, hru přeruší až poté, co se třinecký útočník nezvedá z ledu. Na zemi se evidentně neválí rád, ačkoli sparťanský národ má jasno: zase filmuje jako tolikrát předtím… Ale pozor, opakované záběry ukazují na velmi diskutabilní (ne)verdikt arbitrů. Ze záznamu je průkazné, že obránce Sparty trefuje Daňa do hlavy. I do hlavy, lépe řečeno. Tohle zavánělo postihem na 5 minut a do konce sedmého semifinálového duelu.



K Daňovi po chvíli míří záchranná služba a také lékař Sparty Dušan Singer. A Jan Hribik jde vysvětlovat kouči Zdeňku Motákovi důvod nevylučování Irvinga.

„V rohu pro nás nic. Dostal tělo a leží,“ rychle řekl Hribik třineckému trenérovi. Daňo se po nějakém čase zvedl a dobelhal se na střídačku.

Jenom rozhodčí musí vědět, zda při posuzování incidentu neublížila Daňovi pověst hráče, který některým zákrokům na sebe přidává a je za to i trestán disciplinární komisí.

Další kontroverzní zákrok přišel ke konci prvního dějství, kdy Filip Chlapík dostal od Adama Smithe hodně nepříjemný úder do slabin. Zdánlivě to vypadalo na celkem nevinný zákrok, ovšem záznam ukázal, že třinecký zadák dobře věděl, co se svou holí provádí. V osobním souboji se mu hokejka dostala mezi nohy Chlapíka a následně sekl směrem nahoru.

Sudí šli k videu kvůli možnému uložení vyššího trestu. Verdikt? Dvě minuty za sekání. Přičemž k pěti minutám nebylo daleko. Zdeněk Moták Hribikovi vyčetl, že Smithe zkoumá a předchozí zákrok na Daňa nikoli. „Smrdělo to pěti minutami,“ oznámil rozhodčí Motákovi, ať je rád za pouhý dvouminutový trest. A měl pravdu.

Góly

Domácí: 04:38. Krejčík, 20:27. Krejčík

Hosté: 11:41. Helewka, 59:05. Daňo, 121:46. M. Roman

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Moravčík, Irving, Němeček – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – D. Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Harper – Hrabík, O. Najman, P. Kousal.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Mar. Adámek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Voženílek, Helewka, M. Růžička (A) – M. Roman, Vrána (C), Dravecký (A) – Kurovský.

Rozhodčí

Hribik, Ondráček – Ondráček, Hynek

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

16 780 diváků

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
10


Články odjinud