25. října 2012 • 10:30

Jako Růža zamlada. Hráči Slavie si budou v listopadu pěstovat kníry

Autor: mto, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to tu vloni a je to tu znovu. Charitativní kampaň Movember, kterou se upozorňuje na rizika rakoviny prostaty se blíží a co to znamená? To znamená pěstovat si v průběhu listopadu knír. A přesně k tomu se teď odhodlali hokejisté pražské Slavie.



"Probírali jsme to s klukama v kabině a dohodli jsme se, že do toho půjdeme jako tým. Kníry si necháme narůst všichni, tak nejlíp upozorníme na problém rakoviny prostaty," řekl kapitán týmu Petr Kadlec na oficiálních webových stránkách hokejové Slavie.

„Hokej je sport především pro chlapy, proto jsme se rozhodli podpořit boj proti této výhradně mužské nemoci. Hráči s touto myšlenkou souhlasili a sami se v kabině dohodli na tom, že se budou na projektu podílet jako tým, ne jen vybraní jednotlivci.“ přiblížil rozhodnutí PR manager HC Slavia Praha Jakub Mezlík.

K hokejistům pražské Slavie se připojí také fotbalisté pražské Sparty. Ta věnuje kampani ligové utkání s Teplicemi 17. listopadu. Za každého diváka na stadionu získá nadace na výzkum léčby prostaty od klubu pět korun. Fanoušci, kteří dorazí s pravým knírem, bude mít vstup zdarma. Imitace jsou povoleny jen ženám.

"Jsem rád, že se Sparta rozhodla přihlásit k podpoře Movemberu. I z reakcí spoluhráčů mám dobrý pocit, potvrzuje to, že máme výbornou partu," řekl kapitán Marek Matějovský. "Nemyslím si, že nám knírky budou vyloženě slušet, ale děláme to pro dobrou věc."

Právě Matějovský by se měl nechat v pondělí spolu s kapitánem hokejové Sparty Michalem Brošem veřejně oholit, aby se dalo sledovat, jak jim bude knír narůstat.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud