Květoslav Šimek
28. října 2012 • 22:04

Nehodlám Malíkovi vyvracet, že jsem provokatér, říká po bitce Květoň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, tihle dva borci spolu na kafe určitě nepůjdou! Vítkovický obránce Marek Malík a třinecký útočník David Květoň si už nějaký čas nemohou přijít na jméno. Od finálové série 2011 to mezi nimi jiskří prakticky v každém zápase. Poslední derby Třinec s Vítkovicemi (5:2) nebylo výjimkou. Nejdřív si navzájem „vyměnili“ fauly a pak se rozohněný Malík do Květoně pustil pěstmi. A zápas nedohrál.



Vše se semlelo u vítkovické brány ve 45. minutě. Květoň dorážel na brankáře Romana Málka a obránce Malík jej ostře dohrál. Naremploval Květoně na bránu. Sudí ukazoval, že za to Malík dostane dvě minuty. A záhy přišla i Květoňova sekera.

Malík se na třineckého útočníka okamžitě vrhnul. Povalil jej na zem a snažil se jej pěstmi trefit. Okamžitě se strhla mela, protože ležící Květoň se neměl jak bránit. Malíka se jako první snažil „zabrzdit“ technik Jan Peterek. Pak se do něj pustil Rostislav Klesla a vyzýval jej na férovou bitku. K ní ale nedošlo.

„Ani jsem ze začátku nevěděl, že to je Květoň,“ odmítl po zápase Marek Malík nějaké „resty“ z minulosti. „Puk šel za bránu, dohrávalo se. Neustále tam někdo šmátral hokejkou, tak jsem jej dohrál. Stejně jako oni dohráli našeho Szturce, když chvíli před tím píchal hokejkou do jejich gólmana. A najednou mě někdo sekl zezadu přes lýtka, tak jsem reagoval. Až pak jsem zjistil, že to je Květoň. Což mě už vůbec nepřekvapilo.“

Květoň připustil, že oplácel zbytečně. „Faul tam na mě byl, zbytečně jsem oplácel, to má pravdu,“ souhlasil s Malíkem. Ale za provokatéra, jak jej už poněkolikáté Malík označil, se David Květoň nepovažuje.

„Jestli mě bere jako provokatéra, je to jeho názor... Já mu to vyvracet nehodlám. Faul na mě byl, oplatil jsem to. Což není extra provokace, jako spíš moje hloupá chyba. Mohli hrát oslabení a takhle se to zbytečně vyhrotilo.“

Faktem je, že mezi Malíkem a Květoněm už jiskří slušná porce emocí. Zašli by spolu na kafe? „S charakterním člověkem můžu jít na kafe, ale kdo jen rýpe zezadu a pak odjíždí…To určitě ne,“ řekl Malík. „Jeho věc,“ reagoval Květoň.

Čím už dřív David Květoň rozproudil Vítkovice? Ve finále 2011 se dostal do rozmíšky s Viktorem Ujčíkem. Ten mu tváří v tvář naznačil úder hlavou a Květoň se skácel k zemi. Což Ujčíka dopálilo, byl vyloučený do konce zápasu a pro stříbrnou medaili jej tehdy museli spoluhráči doslova dovléct z šatny v civilu.

V minulé sezoně pro změnu David Květoň trefil tělem vítkovického útočníka Petera Húževku, který těsně po odpískání vystřelil na brankáře Hamerlíka. A to vytočilo Marka Malíka natolik, že se pak dostal do spirály nadávek a následných trestů s rozhodčím Homolou. Malík za to tehdy vyfasoval úhrnem 55 trestných minut.

Teď v Třinci už si to chtěl s Květoněm vyřídit sám. A znovu nedohrál, sudí jej poslali předčasně do sprch.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud