5. ledna 2013 • 04:00

Lev a Slovan? Je to KHL a přitom žijete v civilizaci, říká Rolinek

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rád, že konečně bude mít klid na hokej. V poslední době si totiž příliš radosti neužil. Tomáši Rolinkovi se předčasně ukončené angažmá v Ufě nepovedlo, stejně jako se nedařilo celému ambicióznímu týmu. V pátek se konečně dohodl s Pardubicemi, kam se vrací po pěti letech. "Na play off máme," burcuje v tabulce jedenáctého úřadujícího šampiona.



Informace Sportu o nástupu Tomáše Rolinka do Pardubic se potvrdila v pátek po poledni, kapitán mistrů světa z Německa 2010 je nachystaný už v nedělním duelu s Kometou pomoci týmu ke třetí výhře v řadě.

"Tušil jsem už v minulých dnech, že to s Pardubicemi vyjde, měl jsem v hlavě jenom je. Jednání byla velmi rychlá, pouze jsem si nebyl jistý, do kterého zápasu poprvé naskočím," upřesňuje svůj příchod na Východ Čech.

Tomáš Rolinek z Ufy před brankářem Lva Štěpánkem, brání ho Ondřej Němec
Tomáš Rolinek z Ufy před brankářem Lva Štěpánkem, brání ho Ondřej Němec

Z konce v Rusku je zklamaný. Svůj pobyt v Ufě si vysnil jinak. "Na druhou stranu mě těšila možnost vrátit se do Pardubic. A těší mě, že jsem se k tomu kroku odhodlal," říká dvaatřicetiletý útočník. Jeho agent měl ale v záloze i jiné varianty: "Třeba Lev nebo Slovan je taky KHL a přitom žijete v civilizaci. O těchto variantách jsem slyšel, zvažoval bych je jedině, kdyby Pardubice nevyšly."

Rolinek se bude muset vyrovnat i s velkým očekávání fanoušků. "Nepřicházím jako spasitel. Za něj můžete považovat leda Jardu Jágra a pár dalších skvělých světových hráčů. Jeden hráč může možná změnit fotbal, ne hokej. Přišel jsem do Pardubic klukům pomoct, oni snad pomůžou mně," krotí nadšení pardubický oblíbenec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud