Jiří Punčochář
24. března 2013 • 15:29

Olomouc hodlá zaskočit favority: Chceme extraligu zpátky, zní z Hané

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání na rozuzlení je u konce, baráž o extraligu dnes začíná. Pro odpadlíky Liberec a Chomutov s jasným úkolem zachránit se, zadání vklínit se mezi ně má i prvoligový vítěz z Mladé Boleslavi. Bez šance si ale nepřipadá ani čtvrtý vzadu, nejméně nápadná Olomouc.



Krušné podmínky v plechové hale a bojovnost, to jsou trumfy, s nimiž v rukou chce šokovat.

Na nástěnce v šatně mají místo na vzkazy, jimiž je burcují fanoušci. Sami hráči si pouští záznamy z památného roku 1994, kdy jejich předchůdci vybojovali historicky první titul ze samostatné české extraligy.

Tak se chystá Olomouc na vrchol sezony, baráž o účast v nejvyšší soutěži.
„Očekávám atraktivní zápasy. Máme mladé mužstvo, takže o motivaci má každý z nás jistě postaráno. Zahrajeme si proti Nedvědovi, Dudovi a dalším, což je prostě paráda,“ těší se útočník Jakub Herman.

V pátek pod stropem letitého zimního stadionu v Olomouci na oprýskaných trubkách technik instaloval kamery pro videorozhodčího, v sobotu se na taktické poradě nachystal i tým. Dnes přiveze svůj elán do Liberce, aby boj o naplnění snu předvedl v praxi.

„Z Olomouce je hodně hokejových osobností. Bylo by skvělé ta městu extraligu vrátit, bavíme se o tom. Viděli jsme video z posledního finále v roce 1994, pana Augustu, pana Látala, narvaný zimák. Kdybychom ho taky vyprodali, byli bychom spokojení,“ řekl forvard Richard Diviš, který vloni zažil postupovou euforii s Chomutovem. Letos by ji rád přenesl na Hanou.

Z Kladna si naopak pamatuje, v jaké depresi hraje o udržení tým ze spodku extraligy. Doufá, že tak by to mohlo platit i letos.

Právě Liberec, proti kterému nastoupí Olomouc dnes, působil po pečetící porážce v Brně hodně rozhozený. „Pro extraligu je to o psychice. Jejich kvalita musí být znát, my to můžeme urvat pouze bojovností a nasazením, což, jak jsem viděl Liberec, u nich zrovna moc nebylo,“ tvrdí útočník Milan Ministr, jeden ze dvou pamětníků mistrovské sezony v kádru Olomouce.

Liberec ve čtvrtek sledoval v televizi a moc ho v Brně nepřesvědčil.

„Dominantní tam byla první lajna, ostatní mi přišly laxní. Evidentně na tom nejsou dobře. Byli by jiný tým, kdyby měli o šest bodů víc a hráli v pohodě, protože hráče tam mají šikovné,“ pozoroval.

Někdejší český mistr se do provozu vrací po jedenáctidenní pauze, ovlivněné brzkým ukončením semifi nále první ligy. Kouč Petr Fiala teď musí doufat, že se na hráčích dlouhý odpočinek neprojeví.

Odhodlání je z týmu cítit. „Potřebujeme být ohromně nepříjemní a makat jako vosy. V tom je naše síla. Budeme dřít,“ slibuje Diviš. „Pauza by neměla být problém. První liga jela bez přestávky, volno jsme si zasloužili. Dobré pro nás taky je, že odpadla nejnáročnější část prvoligového play off, jíž bylo dřív finále. Naše startovní čára se posunula blíž startovní čáře extraligy,“ říká.

V Liberci se Olomouc představí bez dvou svých osobností, lídra Jiřího Dopity a nejlepšího střelce ze základní části Matěje Pekra. Oba vyřadily potíže s koleny.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud