Jakub Hlaváč
24. března 2013 • 21:37

Kouzlo Hertla je venku: Útočník popravil Plzeň novou hokejkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Slávistický útočník Tomáš Hertl se dočkal. V úvodním semifinále play off s Plzní dostal puk do sítě a slavil svou první trefu v play off. Ta byla vítěznou, Pražané vyhráli 3:0. Hertl hrál svůj stý zápas v extralize. „Musel jsem si vzít novou hokejku, protože jsem tu starou zlomil. Nová hůl zafungovala. Doufám, že chvíli vydrží a bude mi to tam s ní padat,“ smál se.



Hertl si po gólu řádně oddechl. „Jsem hrozně rád, že to tam padlo. Byla to hlavně práce Kůči (Jiří Kučný), který puk skvěle zavezl a já jeho přihrávku trochu se štěstím proměnil. První dvě třetiny nebyly nic moc, ale ve třetí už jsme byli úplně jiní. Daleko lepší,“ svěřil se Hertl.

Ten kromě příhry spoluhráče velebil i hokejku, s níž branku vstřelil. „Hlavně ji nesmím zničit, musel bych zase rychle hledat další střeleckou,“ směje se. „Jinak se snažím ty spálené šance moc neřešit, to už bych se z toho letos asi zhroutil.“

Střelec Slavie si dobře uvědomuje, že v cestě jeho týmu stojí silný soupeř. „Mají spoustu šikovných hráčů, nějaké technické partie s nimi asi rozehrávat nebudeme. Musíme se snažit to spíš řezat,“ naznačil, kudy povede cesta k úspěchu.

Cestu do finále může Slavii vydláždit i gólman Dominik Furch, jenž dvakrát v řadě nedostal branku. „Domíno zachytal opět neskutečně. V první třetině vytáhl střelu do prázdné branky, mohl to být rozhodující moment celého zápasu. Tohle nás mohlo zlomit,“ složil spoluhráči pochvalu.

Rozhovor s Tomášem Hertlem čtěte v pondělním deníku Sport

Útočník hokejové Slavie Tomáš Hertl se raduje z gólu v síti Plzně v semifinále play off
Útočník hokejové Slavie Tomáš Hertl se raduje z gólu v síti Plzně v semifinále play off

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud