3. prosince 2013 • 15:51

Disciplinárka odvolání Plzně ani neřešila. Klub totiž nezaplatil poplatek!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení extraligové Plzně neuspělo u disciplinární komise s odvoláním proti pokutě v souhrnné výši 60.000 korun, kterou dostal útočník a zároveň generální manažer Martin Straka a klub za chování Jaroslava Špačka v zápase 23. kola proti Slavii. Západočeši doplatili na to, že nezaplatili poplatek stanovený řády. Disciplinárka proto jejich takzvaný odpor vůbec neřešila.



"Podle disciplinárního řádu extraligy je podání odporu zpoplatněno částkou 10.000 korun, která se v případě uznání odporu a zastavení řízení vrací. Pokud není poplatek uhrazen, disciplinární komise musí odpor odmítnout," uvedl Český svaz ledního hokeje v tiskové zprávě.

Straka se Špačkem podle disciplinární komise extraligy po skončení první třetiny listopadového zápasu za použití vulgárních výrazů slovně napadli rozhodčí před kabinou. Podle tiskové zprávy Českého svazu ledního hokeje "rozporovali jejich rozhodnutí a vytvářeli tlak na rozhodování v další části zápasu".

Šéf klubu hned po zveřejnění trestu potvrdil, že se bude proti pokutě bránit, což se také stalo. "Nebyli jsme to my, kdo ovlivnil zápas. Ale rozhodčí. A proč trestají jenom nás?" řekl jednačtyřicetiletý Straka, jenž je po operaci kolena mimo hru a zápasu se zúčastnil jako funkcionář.

Špaček momentálně v klubu žádnou oficiální funkci nemá, v minulé sezoně se však podílel na zisku mistrovského titulu jako asistent trenéra a do finále zasáhl i jako hráč. Plzeň se nyní může odvolat již jen k výkonnému výboru ČSLH.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud