Měli přiotrávit Spartu. Z 200 lidí bylo špatně třem, tvrdí manažer hotelu

Jaroslav Hlinka zůstal po hitu otřesený na ledě
Ve druhém zápase mezi Spartou a Vítkovicemi to často vřelo
Přes obrovský boj, padl v utkání jen jediný gól
Přes obrovský boj, padl v utkání jen jediný gól
Vítkovický Kolouch rozhodl minutu před koncem o vítězi druhého zápasu Sparty s Vítkovicemi
Sparťané nestačili ve druhém zápase na Vítkovice, série je vyrovnaná
Pět hráčů základního kádru nemohlo včera nastoupit.
12
Fotogalerie
Začít diskusi (0)

Policie, hygiena, nepříjemnosti… Podle Sparty přišli její hokejisté, které ve středu složily akutní střevní potíže, k potížím při obědě v restauraci hotelu Expo. „Takové situaci se těžko brání,“ uznává Roman Kočí, obchodní ředitel čtyřhvězdičkového hotelu umístěného vedle Tipsport Arény, kde se stravovali i vítkovičtí hráči.

Podle Sparty u vás její hokejisté snědli něco špatného. Jak zní vaše reakce?
„Ve středu jsme měli na jídle zhruba dvě stě lidí a z nich nám tři nahlásili, že jim bylo špatně. Jednalo se o hráče Sparty. Jedli tu i vítkovičtí hokejisté, s nimi jsme také hovořili, a oni neměli vůbec žádné zdravotní problémy. Základ jídel, která jedli, byl podobný, jako měla Sparta, proto nechápeme, jak to celé vzniklo. Ale hygiena celou záležitost vyšetřuje, dokud nebudeme vědět, k jakým dospěla závěrům, nemůžu k tomu říct víc.“

Díky své poloze váš hotel často spolupracuje s hokejovými kluby. Jak vnímáte obvinění vaší kuchyně?
„Samozřejmě to není příjemná věc, špatně se vůči tomu brání. Hovořil jsem i s vedením Sparty, řekli mi, ať to nebereme nijak osobně, že se to zkrátka stalo a oni nevědí, odkud to přišlo. Ale že musejí najít nějaké řešení. Vyšetřuje se to, ovšem můj osobní názor je takový, že u nás se jim nic nestalo. Mohlo to být kdekoliv jinde, nicméně tohle se špatně prokazuje. My měli ve středu plný hotel, plnou restauraci a symptomy se objevily jen u hráčů Sparty. Není snadné této situaci čelit, ale musíme.“

Co vlastně hokejisté jedli?
„Sortiment jejich stravování je často velmi podobný, většinou dostávají vývar, těstoviny, k nim nějakou omáčku a kuřecí maso, které bývá grilované nebo upravené dietním způsobem, navíc dušenou zeleninu. Žádné složité věci.“

A tyto pokrmy připravujete speciálně pro daný klub, který si u vás oběd zajistí?
„Ano. Většinou je to tak, že každý tým má vlastního lékaře, dietologa, a ten nám dopředu pošle svojí představu, podle níž potom vaříme. Případně my posíláme naši nabídku jim, z níž si vyberou, poskládají si menu, jak chtějí. Sparťané měli jídlo, které si vybrali. Jedli u nás dva dny po sobě, oba dny prakticky to samé.“

Se Spartou spolupracujete dlouhodobě?
„Zase tak často u nás nejedí, během sezony k nám hráči chodí většinou individuálně před zápasem. Sparta jako taková pro ně kolektivní oběd objednala až teď během play off.“

Video placeholder
SESTŘIH play off hokejové extraligy: Sparta - Vítkovice 0:1 • iSport TV
Začít diskuzi

Doporučujeme

Články z jiných titulů