26. prosince 2014 • 22:40

Dělbuch ve slávistickém kotli: otřesenou fanynku ošetřovali

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční zápas hokejové extraligy se pyšnil s téměř 11 tisíci diváky nejvyšší návštěvou v rámci pražského derby v této sezoně, slávistický kotel se ale nepředvedl v dobrém světle. Ve 28. minutě jeden ze slávistů odpálil dělbuch. Celá hala, ve které dominovali sparťané, to ohodnotila pískotem. Otřesená slávistická fanynka navíc musela tribunu v doprovodu pořadatelů a záchranné služby opustit.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 12. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
26. prosince
18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 03:43. Eminger, 06:15. Eminger, 48:00. Forman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Lukáš) – Eminger, Polášek, Mikuš, Ďaloga, Barinka, Piskáček, Pilař (A), Švrček – Klimek, Hlinka (A), Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Forman, Cingel, Sabolič – Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Furch (Svoboda) – Novák, Kolařík (A), Růžička, Beňovič, Valach,Štich, Knot, Holub – Kolář, Bednář (C), Sklenář – Stránský, Vas, J. Doležal – Čermák, Vlasák (A), Poletín -Veselý, Klhůfek, T. Doležal. Trenér: Dušan Gregor.

Rozhodčí

Fraňo, Souček – Frodl, Charvát

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10 509 diváků

Dělbuch pro ni mohl skončit úrazem, nakonec se ale vrátila zpátky do kotle. „Byla velmi otřesená, ale už se vrátila na své místo,“ popsal jeden z pořadatelů o druhé přestávce.

„My se od toho distancujeme,“ prohlásil mluvčí Sparty Tomáš Zetek. „Že se podařilo slávistickým fanouškům pronést dělbuch do haly, to se i veškeré kontroly může stát. Fanynka utrpěla šok a má zalehlé ucho,“ dodal.

SESTŘIH: 31. kolo extraligy, Sparta Praha - Slavia Praha 3:0
Video se připravuje ...

Byla to totiž rána, po které sebou trhli i diváci na druhé straně stadionu. O to víc, když dělbuch byl odpálen v uzavřené aréně. Podobná pyrotechnika je zakázaná i na fotbalových stadionech. „Prosíme slávistické diváky, aby nepoužívali zakázanou pyrotechniku,“ vyzval hlasatel hostující kotel. Výzva nakonec byla vyslyšena, nic podobného se do konce utkání už nestalo.

Dělbuch, který odpálil někdo ve slávistickém sektoru, zranil jednu dívku
Dělbuch, který odpálil někdo ve slávistickém sektoru, zranil jednu dívku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud