11. března 2015 • 22:39

Novotný měl být slabým článkem, udržel nulu. Faul ho nerozhodil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hradeckého tábora znělo, že brankáři jsou nejslabším článkem Sparty, Filip Novotný ale při premiéře v play off udržel v úvodním čtvrtfinále čisté konto a výrazně se podepsal pod vítězství 3:0. Nenechal se rozhodit ani faulem, když ho v 55. minutě podrazil hradecký útočník Rudolf Červený.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
11. března
18:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 10:13. Sabolič, 35:38. Polášek, 47:44. Cingel

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Dietz, Vydarený (A), Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček, Kopta, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej, Knotek, Pospíšil – Skokan, Kukumberg (A), Červený – Vantuch, Tvrdík, Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Svoboda, Lhotský

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

7724 diváků

Kosa na Novotného vyvolala šarvátku. Pustili se do sebe Buchtele a Červený
Video se připravuje ...

Novotný vyjel do rohu, aby rozehrál nahozený puk, vzápětí se ale přiřítil Červený a podrazil ho. Role mstitele se ujal Jan Buchtele, nakonec on i hradecký útočník vyfasovali dvě trestné minuty.

„V play off to bude hrát každý, nejsme výjimka, nechceme, aby nám někdo otravoval našeho gólmana. Tvrdost k hokeji patří a teď to bude obzvlášť takové,“ tuší sparťanský bek Jan Piskáček. A další bek Adam Polášek dodal: „Chceme být důrazní na brankovišti, aby nám tam nikdo nelezl.“

Hradecký Tomáš Pospíšil však tvrdil, že od trenérů nepřišel žádný speciální pokyn, aby Novotného dohrávali. „Gólman chytal dobře, ale málo jsme chodili do brány, musíme ho dostat pod větší tlak, je to jeho první play off,“ připomněl to, že Novotný nemá s vyřazovacími boji žádné zkušenosti.

SESTŘIH: 1. čtvrtfinále play off, Sparta - Mountfield 3:0
Video se připravuje ...

I tak se ukázalo, že 23letý gólman byl pro hradecký Mountfield nepřekonatelnou překážkou. „Podržel nás, nedostal gól, to je jeho práce, takže super,“ chválil ho Piskáček. „Nula mu určitě zvedne sebevědomí,“ přidal Polášek.

Samotný Novotný mezi novináře nepřišel, ale slova chvály na jeho osobu měl i trenér Sparty Moták. „Chtěli jsme do série vstoupit s pokorou ke kvalitě soupeře a podat sebevědomý výkon, což se nám ve všech třetinách podařilo. Byli jsme koncentrovaní, zodpovědní a vítězství jsme si zasloužili. Výborné je, že Filip Novotný udržel nulu,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Josefa Jandače.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud