Tomáš Vrábel
10. dubna 2015 • 11:36

Budějovický Straka: Fanoušci? Fantazie. Za 20 let jsem to nezažil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postupové ambice v Českých Budějovicích neměli, i tak mají dál naději na úspěch. Motor je po sedmi kolech baráže o hokejovou extraligu na poslední čtvrté příčce, ovšem ztrácí jen tři body na druhé postupové místo, na kterém je Slavia. „Máme výhodu, nejsme pod tlakem,“ hlásí kapitán jihočeského klubu Josef Straka. Dnes Budějovice od 17:00 hostí v důležitém utkání právě pražský celek.



Přitom Motor ambice na postup do nejvyšší soutěže před sezonou vůbec neměl. Jenže po postupu přes Benátky nad Jizerou a Třebíč se ocitl v baráži. A v ní se i po sedmi duelech dál drží ve hře.

„Chtěli jsme hrát play off a dostat se co nejdál, ale už ta samotná baráž je velký úspěch. Máme nějakou šanci postoupit, ale nikdo o tom ještě nemluví. Je ale naší výhodou, že můžeme hrát uvolněně oproti zbylým třem týmům, jejichž velkým cílem je účast v extralize. Jsou trochu v křeči,“ přiznal Straka.

Rozdíly se smazávají

Favorita lze vzhledem k dosavadnímu průběhu baráže jen těžko odhadovat. „Každý zápas je jiný, po prvních utkáních jsem si říkal, že postup mají jasný Chomutov a Olomouc, ovšem najednou tabulku vedla Slavia. U ní jsme vyhráli 3:1 a to byl nejhorší výkon Slavie, co jsem viděl. Hodně dělá psychika a rozdíly se smazávají,“ přiblížil českobudějovický kapitán.

Velkou hnací sílou Motoru jsou fanoušci. Na domácí zápasy chodí suverénně nejvyšší návštěva v baráži – 6 154. „To, co předvádí naši fanoušci, je něco fantastického. Hraju dvacet let profesionální hokej a tohle jsem nikdy nezažil. Je to něco nádherného, když vás podporují i na venkovních zápasech, hraje se úplně fantasticky,“ rozplýval se Staka. 

Tabulka baráže o extraligu

1. Chomutov 7 3 2 0 2 19:13 13
2. Slavia Praha 7 3 1 0 3 11:11 11
3. Olomouc 7 3 0 1 3 17:16 10
4. České Budějovice 7 2 0 2 3 15:22 8

SESTŘIH: 7. kolo baráže, Olomouc - České Budějovice 3:0
Video se připravuje ...
Perfektní závěr druhé třetiny olomouckého mužstva
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud