14. října 2015 • 22:19

Po kuriózním gólu se bál Závorka debaklu, pak famózně vychytal Spartu

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal Spartu do vedení, kuriózním gólem ji měl hokejový útočník Lukáš Cingel včera nasměrovat k očekávanému vítězství nad Karlovými Vary. Nic takového se však nestalo. Outsider se díky famóznímu výkonu brankáře Tomáše Závorky zvedl k triumfu 2:1 v prodloužení.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Operoval s pukem za brankou, toužil ho dostat před ni na hůl spoluhráče. Jenže dopadlo to pro Lukáše Cingela ještě lépe. Odraz od obráncovy hole nasměroval kotouč nad rameno bezmocného gólmana Tomáše Závorky. 1:0 pro Spartu. Koncert měl začít.

„Nahrával jsem,“ přiznával po duelu svůj prvotní úmysl. K inkriminovanému momentu se vrátil i jeho protivník. „Smolné to bylo. Do té doby jsme měli pohyb, cítili jsme se dobře. A najednou jsme tahle inkasovali… Bleskne vám hlavou, že to zase začíná,“ přiznával Závorka.

V paměti měl nedávné debakly, které jeho soubor v Praze inkasoval. 0:11, 1:9 – i takové výsledky musel v minulých dvou ročnících skousnout. Tentokrát nic podobného nenastalo. Díky němu, především.

MOMENT: Tomáš Harant si sklepl střelu Lukáše Cingela do vlastní brány
Video se připravuje ...

„Často to bylo právě o první třetině, jestli dostaneme nálož. Tentokrát klobouk dolů, jak jsme to ustáli. Pochopitelně ty vzpomínky na nepříjemné výsledky někde v hlavě máte, ale rozhodně vás to nesmí nějak srazit,“ upozorňoval sedmadvacetiletý gólman.

Musel si připsat 45 úspěšných zákroků, aby svůj soubor k bodům dovedl. „Ale minimálně jeden jsme si za to nasazení zasloužili. Nevím, jestli dva, ale to už je loterie,“ vracel se k penaltovému rozstřelu. V něm neinkasoval ani jednou.

Cingel nemínil po nevydařeném večeru svého celku propadat do deprese. „Šancí jsme měli dost a góly dávat umíme. Někdy se tohle stane. Ale už je to za námi a musíme být příště zase lepší,“ věděl. Příště znamená v pátek v Pardubicích.

Karlovarští budou chtít rozšířit svou sbírku osmi bodů (pět získali proti Spartě) doma s Litvínovem. A dost možná už u toho bude nový kouč, spekuluje se o nástupu Petera Oremuse. „Něco jsem četl na internetu, ale kabina tohle vůbec neřeší. Je to o nás,“ uzavřel Závorka.

SESTŘIH: 17. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

MOMENT: Jaroslav Hlinka se po neproměněném nájezdu srazil s Marcelem Haščákem
Video se připravuje ...

Kudrna v souboji s Bičánkem na ledě upadl
Kudrna v souboji s Bičánkem na ledě upadl

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud