10. listopadu 2015 • 15:04

Třetí posila pro hokejový Zlín: přichází lotyšský reprezentant Bukarts

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahraniční posilu hodlá nasadit hokejový PSG Zlín do páteční bitvy s Chomutovem. Z Dinama Riga získal lotyšského reprezentanta Robertse Bukartse (25), účastníka letošního MS v Praze. Pětadvacetiletý křídelník je třetím novým hráčem, jehož poslední celek extraligy před pokračováním soutěže získal. Před ním doplnili kádr útočníci Jan Maruna z Havířova a Adam Havlík z Pardubic.



Bukarts má největší jméno. V KHL odehrál v dresu Rigy celkem 225 zápasů a zaznamenal 27 gólů. Pokud se podaří vyřídit jeho transfer z KHL, nastoupí už pozítří proti Chomutovu. Se Zlínem podepsal smlouvu do konce letošní sezony.

Předchází ho pověst schopného technika a střelce. „Po sedmi letech v Dinamu jsem neviděl další perspektivu pro růst své kariéry. Hledal jsem nové angažmá s cílem zlepšit se a ukázat své dovednosti, protože v Rize dostávali stále více prostoru jiní hráči. Cítím, že můžu být mužstvu prospěšný ještě více. Jsem rád, že budu hrát extraligu právě za Zlín,“ řekl Bukarts, jenž v KHL mimo jiné působil se zlínským odchovancem Jakubem Sedláčkem.

Ten na něj dal klubu pozitivní reference. „Robertse jsme viděli v několika zápasech. Jsme přesvědčeni, že nám pomůže v naší současné situaci, aby tým dosáhl předsezonního cíle a dostal se play off,“ uvedl jednatel PSG Zlín Patrik Kamas. První trénink absolvuje Lotyš ve čtvrtek.

O víkendu reprezentoval Bukarts (184 cm, 85 kg) na turnaji Euro Ice Hockey Challenge. Celkem startoval na třech světových šampionátech (2011, 2012, 2015), za 57 utkání v dresu Lotyšska vstřelil 17 branek. Letos na MS v Praze se trefil třikrát.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud