Tomáš Vrábel
19. března 2016 • 04:58

Rozhodující střelec Jarůšek: Kacetla znám, tak jsem ho chtěl překvapit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tu euforii si na ledě užil naplno. Mladoboleslavský útočník Richard Jarůšek rozhodl v nájezdech třetí čtvrtfinále proti hradeckému Mountfieldu (3:2), bruslařský klub se tak ujal vedení v sérii 2:1. „Je to krásný pocit, rozhodnout utkání play off v nájezdech, ale je jedno, komu se to povede,“ říkal rozdílový střelec po utkání.



Richard Jarůšek hradeckého brankáře Ondřeje Kacetla velmi dobře zná, stejně tak velmi dobře zná on jeho. Strávili spolu několik sezonu ve Znojmě, navíc před lety slavili i titul v juniorské lize.

„Takže jsem chtěl přijít s něčím novým. Věděl jsem, že bude čekat střelu, tak jsem ji naznačil, ale pak stáhl do bekhendu a vyšlo to,“ popsal myšlenkový proces, který mu vyšel.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (3.zápas): BK Mladá Boleslav - HK Mountfield 3:2sn
Video se připravuje ...

Přitom byl v komfortní pozici, před ním ve čtvrté sérii svůj pokus Jiří Šimánek neproměnil, a tak nemusel dát ani on. Ale povedlo se mu to. „Je to nejlepší pozice, jakou hráč může mít, když na něj není ten tlak, ale musel bych se vypořádat s tím, i kdyby bylo na mně, abych vyrovnal,“ pravil Jarůšek.

On přitom měl obrovskou šanci ukončit zápas už v prodloužení, zívala na něj téměř odkrytá klec, ale Kacetl ho tentokrát vychytal. „Po Klépově (Klepišově) přihrávce jsem chtěl vystřelit co nejdřív, nevím, co bych měl udělat jinak,“ kroutil hlavou.

Sám litoval, že Boleslav zápas nevyhrála už v základní hrací době. Ještě čtyři minuty před koncem totiž vedla 2:1. „Ale nechali jsme si dát gól, to trochu zamrzelo. Nicméně před prodloužením jsme byli pozitivní, nabudili jsme se. Šli jsme na led s tím, že to urveme, žádná skleslá nálada v kabině nebyla,“ popsal.

Nakonec se to bruslařskému klubu vyplatilo, i když šance v prodloužení měl i Hradec. „A ve druhém domácím zápase musíme hrát stejně, být aktivní, to na soupeře platí,“ uzavřel Jarůšek. Pokračuje se už v sobotu od 18.00.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 3. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
3:2
ONLINE
18. března
17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 23:26. Hyka, 38:12. Látal, . Jarůšek

Hosté: 01:16. Dietz, 56:12. Červený

Sestavy

Domácí: Rittich (Cikánek) – Stříteský, Voráček, Trončinský (A), Holub, Robar, Rýgl, Kučný – Klimenta (C), Klepiš, Pacovský – Hyka, Musil, Lenc – Jarůšek, Bárta, Pabiška – Látal, Hruška, Ďurač

Hosté: Kacetl (Svoboda) – Vydarený (C), Pláněk, Plášil, Dietz, Frühauf, Čáp, Vašíček – Dej, Mertl, Bednář (A) – Červený, Ihnacak, Honejsek – Šimánek (A), Kukumberg, Kudrna – Courchaine, Vantuch, Miškář

Rozhodčí

Šindler, Čech – Jelínek, Pešek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4 200 (vyprodáno) diváků

Dominik Pacovský si rozráží cestu mezi hradeckými hráči
Dominik Pacovský si rozráží cestu mezi hradeckými hráči

Vynikající Rittich! V prodloužení nenechal Kukumberga rozhodnout
Video se připravuje ...

Mohlo být rozhodnuto! Bednář v prodloužení nastřelil tyč
Video se připravuje ...

Tohle bolelo! Ihnačák dostal hokejkou od Pacovského
Video se připravuje ...

Dvě obrovské šance Boleslavi. Rozhodnout mohla už v prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud