Tomáš Vrábel
20. března 2016 • 11:33

URBAN show. Po trestu zazářil čtyřmi body. Šíleně jsem se těšil, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho večer. Tomáši Urbanovi pomohlo, že předchozí dva zápasy distancoval, a tak měl mnoho sil. V sobotním čtvrtfinále mezi Mladou Boleslaví a hradeckým Mountfieldem zazářil, když vstřelil gól a na další tři nahrál. Jeho Boleslav vyhrála 5:4 po nájezdech a v sérii se ujala vedení 3:1. „Zápas ale vzal hodně sil,“ přiznal dvoumetrový útočník.



Předchozí dva zápasy sledoval jen v civilu. Při tom pátečním na boleslavském ledě jen nervózně přešlapoval na ochozu, od třetí třetiny se přesunul na střídačku. Moc chtěl týmu pomoct, ale nemohl. A tak do sobotní bitvy, kdy mu vypršel trest za mstu po faulu na kapitána Davida Výborného, vlétl plný elánu.

„Šíleně jsem se těšil. Jsem moc rád, že teď už jsem týmu mohl pomoci a hlavně, že jsme znovu vyhráli,“ radoval se. „Asi mi trošku pomohlo, že jsem byl odpočatý. Kluci měli páteční čtyřhodinový zápas v nohách, já jsem dva zápasy vynechal a měl dost sil,“ přiznal.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (4. zápas): Mladá Boleslav - Mountfield HK 5:4 sn.
Video se připravuje ...

A bylo to vidět. Urban už v první minutě nabil Klimentovi na úvodní trefu. Pak rozjel akci, po níž Lenc zvýšil na 2:0, a když sám vstřelil třetí boleslavský gól, zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže Hradec se nevzdal a do konce druhé třetiny dokázal manko smazat. A Urbanovy chvíle přišly i těsně před vyrovnáním. Boleslav hrála 101 vteřin dlouhé oslabení ve třech proti pěti. Na led šel Urban společně s obránci Kučným a Rýglem. Obětavým výkonem dlouho mařili kombinace hradeckého komanda a trenér Výborný je nestřídal, i když bylo přerušení. Byli vyšťavení, ale přesto na ledě zůstávali. Urban po více než minutě zamířil na střídačku, nahradil ho Lenc. Ten nešťastně dohrával bez zlomené hokejky, ale obranná dvojice na ledě zůstala až do chvíle, kdy Bednář vyrovnal. Jejich střídání v oslabení tedy trvalo minutu a šestadvacet vteřin.

„Té trojici jsem věřil a měl jsem ji nechat na ledě do konce, protože pak tam přišel Lenci (Lenc) a dostali jsme gól. Urbyho jsem se ptal, jestli chce oddechový čas, nechtěl, tak pak střídal za hry a takhle to dopadlo,“ popsal kouč Výborný.

Urban v utkání:

Góly: 1
Asistence: 3 (z toho dvě první)
Střely na branku: 4
+/-: 2
Vhazování: 36/19 vítězných (52 %)
Čas na ledě: 27:04

„Trenéři se mě snažili držet na ledě, dokud to šlo. Pak už jsem ale fakt nemohl, musel jsem si odpočinout. Byl jsem zavařenej,“ přiznal Urban. Únava na něm byla znát, po skončení třetiny dlouhé tři minuty oddechoval na střídačce, zatímco oba týmy už byly dávno v šatnách.

Přesto na zbytek zápasu síly našel. V závěru třetí třetiny posunul puk na Pacovského, který vrátil Boleslavi znovu vedení, ovšem Frühauf bleskově vyrovnal.

Urban svůj výkon mohl korunovat i rozhodujícím gólem v prodloužení, ale nastřelil jen horní tyč. „Škoda, že si to Kacetl zádama nehodil zpět do brány. Chtěl jsem střílet z voleje hned,“ popsal.

I tak se mohla Boleslav radovat, protože v nájezdech se trefil jen Klepiš. I tak byl Urban hlavní hvězdou večera.

„Dal gól, byl vidět, na druhou stranu u druhé inkasované branky trochu chyboval, takže ho nepřechválím. Je to ale hráč, kterého si cením a jsem rád, že ho tu máme, je to náš nejproduktivnější hráč. Podle mě navíc zažívá nejlepší sezonu v kariéře. Nesmím ho však přechválit, aby nebyl na hrušce, když si to o sobě přečte,“ usmál se kouč Výborný.

Série pokračuje už v úterý. A teď je na Hradeckých, aby oslnil někdo z jejich tábora, jinak jim medaile uteče i přes třetí příčku v základní části.

Klepišova klasika! Blafákem do bekhendu rozhodl nájezdy
Video se připravuje ...

Radost z gólu Radana Lence a Marka Trončinského
Radost z gólu Radana Lence a Marka Trončinského

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud