30. března 2016 • 18:10

SESTŘIH: Plzeň dotahovala, Sparta vydřela vítězství 4:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta porazila ve druhém semifinálovém utkání play off extraligy Plzeň 4:3 a vyrovnala stav série na 1:1. Pražané vedli v polovině zápasu již 4:0, nakonec však museli o výhru bojovat až do konce. Dvěma góly se na výhře Sparty podílel Daniel Přibyl. Série pokračuje v sobotu na západě Čech.



Oba trenéři udělali oproti předešlému duelu změny v sestavě. Domácím chyběli Piskáček, Netík a Cingel, hostům Preisinger. Sparta začala lépe než o čtyřiadvacet hodin dříve, přesto byl ústřední postavou úvodních čtyř minut plzeňský Kubalík. Nejlepší střelec základní části se dostal třikrát sám před Pöpperleho, ani jednou však gólmana Pražanů nepřekonal.

Skóre tak otevřel v 7. minutě po samostatné akci Přibyl, který přešel přes Pituleho a překonal Machovského. O 74 sekund později již vedla Sparta 2:0, když se prosadil střelou od modré obránce Barinka, jenž v sestavě nahradil Piskáčka.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 4:3 (semifinále play off, 2. zápas)
Video se připravuje ...

Snížit mohl opět Kubalík, ani tentokrát však velkou šanci nevyužil. Oba týmy následně nevyužily několik přesilových her. Šest sekund po skončení Poletínova trestu však v 29. minutě zvýšil vedení Sparty Pech, gólu předcházelo Skleničkovo zaváhání.

V polovině duelu fauloval Švrček Indráka a rozhodčí dali plzeňskému útočníkovi k dispozici trestné střílení, ani on však snížit nedokázal. Když o 48 sekund později přidal v přesilovce Přibyl čtvrtý gól domácích, zdálo se, že je zápas rozhodnutý.

Místo Machovského se do branky Indiánů postavil Polívka a jeho spoluhráčům se podařilo duel zdramatizovat. K prvním brance hostům pomohla bleskově využitá přesilovka pět na tři, třetí gól v semifinále si připsal Johnson. Poté se v první bitce série uvedli Hollweg s Formanem, domácí měli následně výhodu přesilové hry, ale místo zvýšení sami inkasovali. Na 2:4 snížil Kratěna.

Hosté poté sice přišli o obránce Kudroče, který zkolaboval cestou do kabiny, ale pokračovali ve zlepšeném výkonu. V 46. minutě mohl snížit Pulpán, Eminger však jeho střelu, odraženou od horní tyčky, hokejkou včas odehrál do bezpečí.

O 19 sekund později už Plzeň snížila na rozdíl jediné branky, Pöpperleho překvapil střelou z úhlu Kracík. Vyrovnat se ale hostům nepodařilo ani ve více než dvouminutové power play v závěru.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Přibyl (J. Hlinka), 8. Barinka (Hlaváč, Sabolič), 29. Pech (Kumstát, Forman), 32. Přibyl (Polášek) - 37. Johnson (Kratěna), 40. Kratěna (D. Sklenička, Kadlec), 47. Kracík (Jeřábek, Indrák). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.645. Stav série: 1:1.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Hrbas, J. Mikuš, Švrček - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Forman, Pech, Kumstát - Hamilton, Hlaváč, Sabolič - M. Procházka, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský (32. Polívka) - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička, od 32. navíc Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hollweg, Přikryl, Hrňa - Suchý, Pitule, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 3. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:3
ONLINE
30. března
18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 06:26. Přibyl, 07:40. Barinka, 28:11. Pech, 31:01. Přibyl

Hosté: 36:22. Johnson, 39:18. Kratěna, 46:15. Kracík

Sestavy

Domácí: Pöpperle – Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka (A), Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Přibyl, Hlinka (C), Dragoun – Forman, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Hlaváč, Sabolič – Procházka, Černoch, Kudrna. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Machovský (32. Polívka) – Kadlec (A), Jeřábek (A), Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Hollweg, Přikryl, Hrňa – Suchý, Pitule, Poletín. Trenér: Michal Straka.

Rozhodčí

Hodek, Polák – Barvíř, Blümel

Stadion

O2 arena

Návštěva

10 645 diváků

Sparta - Plzeň: Velká paráda! Přibyl nádherným gólem otevřel skóre
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Nevídaná návštěva. Hokejisté Číny sledovali utkání
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Trestné střílení. Indrák neproměnil
Video se připravuje ...

To bylo o fous. Puk se snášel nad bránou, skončil na tyčce
Video se připravuje ...

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle zlikvidoval v první třetině velké šance Plzně
Brankář Sparty Tomáš Pöpperle zlikvidoval v první třetině velké šance Plzně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud