30. března 2016 • 20:25

Poplach na Spartě. Obránce Plzně zkolaboval, srdce je v pořádku

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledek šel stranou, tady šlo o život. Slovenský obránce Plzně Kristián Kudroč po druhé třetině druhého semifinále mezi Spartou a Plzní cestou do šatny zkolaboval a musela mu pomoci přivolaná lékařská hlídka. Dle informací České televize 34letý Kudroč sám nabral vědomí a měl by být v pořádku. Sparta utkání vyhrála 4:3 a srovnala sérii na 1:1.



Kudročovi pomohla blesková reakce jeho spoluhráčů, kteří se v prostoru u šaten okamžitě dovolali lékařského zásahu. Pomoc byla na místě během pár sekund.

Podle sparťanského lékaře MUDr. Antonína Chocholy je Kudroč v současné době oběhově stabilizovaný, kolaps zřejmě způsobil výpadek centrální nervové soustavy. Srdce 201 centimetrů vysokého obránce by mělo být v pořádku. Kudroče čeká magnetická rezonance a další vyšetření.

Rok a půl nemohl hrát

Bývalý hokejista New York Islanders, Novosobirsku a Omsku, který se v roce 2012 stal se Slovenskem vicemistrem světa, přišel do Plzně na výpomoc po rok a půl dlouhé pauze na konec sezony 2015/16.

Jeho kariéru zbrzdil těžký otřes mozku, který utrpěl v roce 2014 při přátelském utkání o Pohár prezidenta Kazachstánu v Astaně mezi Omskem a Nižněkamskem. Atak spáchal Jaroslav Alševskij, Kudroč sice dohrál střídání, ale pak zamířil do kabiny a omdlel.

Loni v červenci rodák z Michalovců podepsal kontrakt v KHL s Novokuzněckem, ale v polovině srpna se dohodl na jeho rozvázání. V polovině prosince zamířil na zkoušku do Plzně, kde získal smlouvu. 

Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny
Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 4:3 (semifinále play off, 2. zápas)
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 3. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:3
ONLINE
30. března
18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 06:26. Přibyl, 07:40. Barinka, 28:11. Pech, 31:01. Přibyl

Hosté: 36:22. Johnson, 39:18. Kratěna, 46:15. Kracík

Sestavy

Domácí: Pöpperle – Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka (A), Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Přibyl, Hlinka (C), Dragoun – Forman, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Hlaváč, Sabolič – Procházka, Černoch, Kudrna. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Machovský (32. Polívka) – Kadlec (A), Jeřábek (A), Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Hollweg, Přikryl, Hrňa – Suchý, Pitule, Poletín. Trenér: Michal Straka.

Rozhodčí

Hodek, Polák – Barvíř, Blümel

Stadion

O2 arena

Návštěva

10 645 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud