5. ledna 2017 • 13:16

V Olomouci řádí střevní chřipka, hokejisté odložili dva zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli epidemii střevní chřipky v týmu neodehrají hokejisté Olomouce nejbližší dva zápasy extraligy podle plánu. Hanáci se dohodli na odložení pátečního domácího utkání 36. kola s Hradcem Králové i nedělního duelu ve Zlíně. Oba kluby vyšly jejich žádosti vstříc a změnu odsouhlasilo i vedení extraligy. Kluby o tom informovaly na svých webových stránkách.



S Hradcem Králové se Olomouc utká v úterý 24. ledna a ve Zlíně se představí již v úterý 10. ledna. Kádr Kohoutů provázely zdravotní potíže už v úterním domácím duelu s Chomutovem, v kterém prohráli 1:3. V zápase nastoupilo za Olomouc jen šest obránců a devět útočníků.

"Jsme rádi, že nám Hradec i Zlín vyšly vstříc, protože teď opravdu nejsme ve stavu hrát další zápas. Zhruba polovina kádru marodí. U některých hráčů nemoc doznívá, jiní to ale chytili. Snad se do konce týdne dáme nějak dohromady," řekl ČTK olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Ze sestavy kvůli epidemii vypadli beci Martin Vyrůbalík, Robin Staněk, Jakub Matai a útočníci Jan Eberle, Tomáš Fořt, Miroslav Holec, Aleš Jergl, Marek Laš nebo David Ostřížek. "Nemám ve zvyku hledat výmluvy, ale toto jsem nezažil, aby v den zápasu mělo devět hráčů průjem a horečky," řekl po úterním duelu trenér Zdeněk Venera.

"Navíc nám chyběli ti, co chybí od začátku roku - Skrbek s Řípou i brankářská dvojka Falter. Juraj Mikúš hrál po čtyřicítkách horečkách, které měl pět dní před zápasem. Průběh tím byl ovlivněn, dohrávali jsme na dvě a půl pětky. Ostřížek ani nenastoupil, Rašner odstoupil. Zápas ale nešlo odložit," uvedl Venera.

Olomouc - Chomutov: Domácí snížili! Tomáš Mikuš vstřelil gól na 1:3
Video se připravuje ...

Liberec - Olomouc: Střela Strapáče prošla až za záda Lašáka a Olomouc dramatizuje utkání - 3:2
Video se připravuje ...

Liberec - Olomouc: Ostřížek potrestal chybu v rozehrávce domácích - 3:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud