15. května 2017 • 18:14

Sparta opět lovila v zahraničí. Z Norska přichází americký útočník Saponari

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Vinny Saponari se stal novou posilou hokejistů pražské Sparty. Sedmadvacetiletý Američan působil v uplynulém ročníku v norské lize ve Frisku. V NHL draftovala Saponariho v roce 2008 ve čtvrtém kole na 94. pozici Atlanta, ale před loňským odchodem do Evropy hrál jen na farmách v AHL a ECHL.



"Jedná se o šikovného produktivního útočníka, který by měl zvýšit konkurenci v našich útočných formacích," řekl klubovému webu Sparty její sportovní manažer Michal Broš. Saponari si v uplynulé sezoně za Frisk připsal v 60 zápasech včetně play off 72 bodů za 22 branek a 50 asistencí.

PŘESTUPY V EXTRALIZE SLEDUJTE ZDE


Saponari reprezentoval USA v letech 2007 a 2008 na mistrovství světa hráčů do 18 let a má ve sbírce stříbro a bronz. V AHL hrál za St. John's, Milwaukee, Hartford, Portland a Lake Erie. V ECHL nastupoval za Cincinnati a Greenville.

Sparta tak ulovila druhou posilu z nejvyšší norské soutěže, když už na začátku května oznámila příchod Alexandera Reichenberga ze Storhamaru. Kromě něj posílili klub Robert Říčka ze Zlína a Sami Aittokallio z Oulu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud