Michal Koštuřík
21. března 2018 • 14:27

Co nového ve Zlíně? Podepsal Okála, čeká na Kašíka, Bukarts chce do KHL

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak to bude v příští sezoně vypadat s kádrem Zlína?Jak to bude v příští sezoně vypadat s kádrem Zlína?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Klíčové otázky kolem hráčského kádru hokejového Zlína stále čekají na odpovědi. Vyřešena je jen první z nich. Podle ověřeného zdroje iSport.cz podepsal křídelník Zdeněk Okál nový dvouletý kontrakt. Jinak platí, že lotyšský střelec Roberts Bukarts preferuje odchod do KHL či extraligového Třince a brankářské eso Libor Kašík čeká na zajímavou nabídku. Pokud nepřijde, může dojít na dohodu s mateřským klubem. Tím pádem by padl očekávaný příchod jiného odchovance Jakuba Sedláčka, jenž čeká na Kašíkův verdikt. Jaká je aktuální situace kolem elitních hráčů Beranů?

  • Zdeněk Okál

    Zdeněk OkálFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Po životní sezoně, stvrzené šestnácti brankami v základní části, měl dravý útočník nabídky z extraligy. Prý mj. ze Sparty. Jenže i z rodinných důvodů (malé děti, rozestavěný dům), se chtěl prioritně domluvit se Zlínem. To se povedlo, na stole je dvouletá smlouva, kterou obě strany signovaly. Klub chce dohodu oznámit později, společně s dalšími novinkami.

  • Roberts Bukarts

    Roberts BukartsFoto Profimedia.cz

    S fanoušky už se čtvrtý nejproduktivnější hráč základní části rozloučil. Jeho kroky vedou jinam. Pravděpodobně ven z extraligy, má vyšší ambice. Vedení oznámil, že by se rád vrátil do KHL, kde předtím oblékal dres Dinama Riga. Pokud zůstane v Česku, bude první na řadě Třinec. Momentálně je Bukarts doma v Lotyšsku a připojí se k reprezentaci před MS v Kodani. Svou budoucnost určitě nerozsekne během pár dnů. „Potáhne se to,“ tuší generální manažer Zlína Martin Hosták, jenž se chystá komunikovat s křídelníkovým agentem. Klub zkusí svou hvězdu udržet, ale pravděpodobnost, že se mu to podaří, je naprosto minimální.

  • Libor Kašík

    Libor KašíkFoto ČTK

    Největší neznámá. Chtěl by zkusit zahraničí, ideálně KHL. Měl by být v kontaktu s jedním ruským klubem, ale dohoda nyní není na spadnutí. Klidně se může stát, že špičkový brankář prodlouží smlouvu se Zlínem. Pokud na něj budou peníze…To je největší problém. Kašík z rodného města neutíká, je v něm spokojený a v týmu má neotřesitelné postavení. „Budu s ním zítra sedět,“ informoval GM Hosták. „Potřebuju vědět, co chce, jaké má představy a kterým směrem se hodlá ubírat. O penězích se zatím nebavíme,“ dodal. Pokud by došlo na obnovení spolupráce, ukončí klub rokování s Jakubem Sedláčkem z Rigy. Toho má v záloze, kdyby Kašík odešel. „Oba tady nebudou,“ přitakal Hosták.

  • David Šťastný

    David ŠťastnýFoto ČTK

    Elitní centr týmu má atraktivní laso z Mladé Boleslavi, vzal by i zajímavou cizinu. Kontrakt se Zlínem neprodloužil, ale podle Hostáka se to ještě může stát. „Jednání probíhají,“ uvedl GM Beranů. Když měl určit pravděpodobnost, koho z tria Bukarts-Kašík-Šťastný klub nejspíš udrží, dal na první místo právě přerovského rodáka Šťastného. A na poslední Bukartse.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud