3. dubna 2018 • 17:14

VIDEO: Vary vyzrály doma na Kladno, Jihlava si upevnila vedení v baráži

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Na podruhé za sebou to Rytířům nevyšlo. Kladenští hokejisté nedokázali navázat na nedělní domácí výhru v baráži s Karlovými Vary (3:1) a stejným výsledkem tentokrát padli na ledě Západočechů. Parádní vstup do bojů o setrvání v extralize se daří Jihlavě. Mužstvo z Vysočiny vyhrálo třetí ze čtyř utkání a s deseti body si vytvořilo čtyřbodový náskok na Litvínov, který pod Krušnými horami porazilo 4:2. 



Energie odmítla druhou prohru s Kladnem

Zraněný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr stejně jako v předešlých duelech baráže nechyběl na lavičce Kladna po boku kouče Miloslava Hořavy staršího a jeho asistenta Pavla Patery.

Středočeši začali v Karlových Varech aktivněji a ve čtvrté minutě se dočkali vedení. Kružík ujel karlovarské obraně a střelou nad levé rameno Novotného otevřel skóre. Energie odpověděla ve vlastním oslabení, když ujel Kohout a překonal Cikánka. Domácí pak otočili stav v 11. minutě, když Podlipnikovu ideální přihrávku zužitkoval Vrdlovec.

Ve druhém dějství pokračoval urputný boj s častými vyloučeními na obou stranách. Kladno mělo na osm i pak na deset vteřin výhodu hry pěti proti třem, ale stav se nezměnil. Největší šanci ke skórování v druhé části si vytvořil v plném počtu hráčů na ledě domácí Stloukal, který nedokázal přesně zakončit přečíslení dvou na jednoho. Před pauzou trefil kladenský Tůma při Flekově trestu tyč.

Napínavý souboj o kontakt s čelem barážové tabulky pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Převahu postupně získávali svěřenci trenéra Pešouta a nutili soupeře k faulům. Půl minuty trvající přesilovku pět na tři Karlovy Vary ještě nevyužily, v 55. minutě se ale při Kružíkově trestu trefil podruhé v utkaní Vrdlovec. Středočechům nepomohla ke zkorigování výsledku ani dvouminutová power play, zvýrazněná na posledních 31 sekund ještě vyloučením Martina Rohana.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Dnes se zase ukázalo, jak je baráž neskutečně těžká a vyrovnaná soutěž v každém utkání. Zápas byl velmi podobný jako v neděli na Kladně. Myslím si, že jsme si dnes za vítězstvím více šli, proto jsme byli na konci šťastnější. Chci poděkovat hráčům, jak k tomu přistoupili, když jsme museli otáčet čtvrtý zápas v řadě. Dostali jsme zase zbytečný první gól, povedlo se nám to však brzy otočit dokonce ve vlastním oslabení. Ten gól nás nakopnul a potom byly šance na obou stranách. My jsme dneska byli obětaví a bojovní. Zároveň chci poděkovat divákům, že nás hnali za vítězstvím. Doufám, že v hojném počtu přijdou i v pátek."

Pavel Patera (Kladno): "Zápas byl podobný jako na Kladně. Opět se střetla vyrovnaná mužstva, dnes to bylo se šťastnějším koncem pro Karlovy Vary. Domácím ani nám se nedařily přesilovky. My jsme udělali dvě chyby při střídání, kdy Karlovy Vary měly puk. Soupeř toho využil. Jdeme dál."

 

Karlovy Vary - Kladno: Daniel Kružík utekl domácí obraně a přesnou střelou nedal Novotnému šanci, 0:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kladno: Kohout ve vlastním oslabení potrestal chybu Rytířů a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kladno: Střelu od modré tečoval Vrdlovec a otočil stav utkání, 2:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kladno: Vrdlovec využil přesilovou hru a zvýšil vedení na 3:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:36. Kohout, 10:58. Vrdlovec, 54:59. Vrdlovec

Hosté: 03:16. Kružík

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – M. Zadražil, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Repe, Štindl, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich (A), T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Svedlund, Zikmund – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.

Rozhodčí

Hejduk, Bejček – Lhotský, Svoboda

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5272 diváků


Dukla vyrazila za obhajobou úspěšně

Severočeši nasadili do utkání uzdraveného obránce Jiřího Hunkese, který v černožlutém dresu nastoupil naposledy 14. ledna. Úvod utkání patřil aktivnímu domácímu týmu. Hübl švihem vypálil od modré čáry, ale Škarek lapačkou zakročil. Poté navrátilec Hunkes napálil pouze brankovou konstrukci. Další střela od modré čáry od Sörvika už putovala za brankovou čáru, ale hostující obránce Bryhnisveen odvrátil puk zpátky pod Škarka.

Poté se osmělili i hosté. Čachotský prokličkoval až před Petráska, který ale šanci zlikvidoval. V sedmé minutě chyboval na útočné modré čáře Sörvik a Anděl dokázal sólový únik využít, když bekhendovým blafákem poslal kotouč pod Petráskovým tělem.

Za necelé dvě minuty se Dukla radovala znovu, když Kajínek zamířil v přesilové hře zápěstím přesně. Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale branku se jim v závěru první části vstřelit nepodařilo.

I v úvodu druhé třetiny byli Litvínovští aktivnější, šance na snížení však promarnili Gerhát, Černý i Hunkes, jejichž pokusy zneškodnil Škarek. V 31. minutě vyslal na hostujícího brankáře dělovku Válek, ale jihlavský brankář opět svůj tým podržel. Jihlavští se usídlili v útočné třetině až v závěru třetiny, třetí branku však vstřelit nedokázali.

Už po 13 vteřinách závěrečné třetiny se prosadil ranou z levého křídla Jurčík, který se z pozice za levým kruhem trefil přesně k protější tyči a snížil na rozdíl jediné branky. V další šanci Lukeš oklamal obránce a puk po jeho akci jen těsně minul pravou tyč. V 43. minutě se domácí kapitán Trávníček v oslabení dostal do úniku a blafákem do bekhendu vyrovnal.

O tři minuty později ale opět udeřila Jihlava. Při Hunkesově vyloučení se Čachotský uvolnil na levém kruhu a střelou zápěstím zamířil přesně. V 54. minutě sebral Mikúšovi puk ve středním pásmu Seman a z levého kruhu pojistil výhru hostů.

Hlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nejsme spokojeni. Potřebovali jsme vítězství. Hosté lépe vstoupili do utkání, nám se podařilo vyrovnat, ale Jihlava poté dokázala využít přesilovou hru a má tři body."

Petr Vlk (Jihlava): "My jsme samozřejmě spokojeni, že si odvážíme tři body. Bylo to nesmírně těžké utkání. Jak psychicky, tak fyzicky. Vstoupili jsme do utkání výborně, potom jsme měli drobný výpadek, ale kluci se s tím popasovali. Kluci byli odolní, odvážní a silní a zaslouženě jsme vyhráli."

 

Litvínov - Jihlava: Dukla jde do vedení, trefil se Anděl, 0:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Gól v přesilovce vstřelil David Kajínek, 0:2
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Domácí se vrací do zápasu, Jurčík prostřelil Škarka, 1:2
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Je vyrovnáno, prosadil se Trávníček, 2:2
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Hosté kazí domácím fanouškům radost z vyrovnání, 2:3
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Seman prostřelil Petráska a hosté vedou 2:4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40:13. Jurčík, 42:22. Trávníček

Hosté: 06:58. Anděl, 08:44. Kajínek, 45:56. Čachotský, 53:20. F. Seman

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Baránek, Sörvik, Hunkes, Iberer, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera – Gerhát, J. Mikúš, J. Černý (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – M. Hanzl, Válek, Jurčík.

Hosté: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, Půža, D. Váňa, Kajínek, Šidlík – Diviš (A), Hamill, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – F. Seman, R. Hubáček (A), Rabbit.

Rozhodčí

Hodek, Úlehla – Brejcha, Jelínek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4 754 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud