Pavel Ryšavý
26. září 2018 • 04:55

Šlágr pod lupou: Sparta se moc nevytáhla, Hradec bušil na vrata

Vstoupit do diskuse
0
  • Brandon Maxwell likviduje šanci Tomáše Pavelky ze SpartyBrandon Maxwell likviduje šanci Tomáše Pavelky ze SpartyFOTO: ČTK

    Předehrávka 27. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Spartou a Hradcem Králové znamenala díky výhře hostů 2:1 v prodloužení posun Mountfieldu na druhé místo tabulky. Jak utkání, ve kterém trenér Uwe Krupp nechal odpočívat kompletní formaci Forman, Pech, Kumstát, viděla redakce deníku Sport? Hodnocení zápasu je na stupnici 1 až 10 (nejlepší).

  • Zábava - 5

    Radek Smoleňák děkuje se svými spoluhráči fanouškůmFoto Michal Beránek (Sport)

    Asi takhle, Mountfield bušil na vrata, ale buď neměl hráče před brankou, nebo mu obětaví sparťanští zadáci střelu zablokovali a všechno jistil brankář Matěj Machovský. Domácí soubor se moc nevytáhl, precizní v defenzivě, jinak žádná sláva. Zábava? Asi největší ve chvíli, kdy se na kostce objevilo narozeninové přání pro Jaroslava Nedvěda. Kamarádi domácímu asistentovi nechali zahrát song „Proč nejsi větší.“ Obr s úsměvem pokýval, že by to chtělo přidat...

  • Tvrdost - 7

    Sudí se snaží uklidnit roztržku mezi Radovanem Pavlíkem a Jiřím ČernochemFoto ČTK

    Hodně jste cítili, když se dostali do akce domácí Zach Sill nebo Jéremie Blain. První se vůbec nešetřil, když byla příležitost se srazit, udělal to. A Blain se převtělil do role dokonalé uklízečky, čistil prostor před vlastní brankou při každé příležitosti. Ostatně tady sparťanští beci poctivě pracovali všichni, kolem Matěje Machovského se snažili mírnit provoz, možná i díky téhle kvalitní práci se sem nikdo kromě Radka Smoleňáka nebo Tomáše Vincoura moc nehrnul.

  • Kouzla - 4

    Kapitán Petr Vrána si kryje kotouč před obráncem Petrem ZámorskýmFoto Michal Beránek (Sport)

    Hradecký bek Petr Zámorský měl několik dobrých nahrávek přes šířku hřiště směrem dopředu, které padly přímo na hokejku. Sparťan Jan Říčka si zase v jednu chvíli během první třetiny zahrál kličkovanou se třemi bílými kužely, ale jinak o momentech, které byste sjížděli do omrzení na Youtube, zápas nebyl. Šlo hlavně o boj, chytání protisměrných kliček, blokování střel. Zápas svoji hodnotu měl, ale v téhle kolonce ne.

  • Napětí - 8

    Brandon Maxwell likviduje šanci Tomáše Pavelky ze SpartyFoto ČTK

    Sparta čekala na brejk, případně na přesilovku. Byla extrémně zodpovědná dozadu, nepanikařila, nedělala příliš chyb. Držela náskok 1:0 a to bylo hlavní téma celého večera. Vydrží? Ne, čekání se vymstilo. Aktivní Hradec srovnal a v prodloužení pak i rozhodl. Ale drama to bylo hlavně díky brankáři Machovskému. Třeba v hradecké přesilovce vytáhl zákrok, že na zádech vyrážečkou odpálil puk, který padal za něj. Ani sekundu jste si nemohli dát pauzu. Šlo o hodně v každém střídání.

  • Atmosféra - 3

    Petr Zámorský u mantinelu přimáčkl Roberta ŘíčkuFoto Michal Beránek (Sport)

    Tohle je mínus O2 areny, jakmile ji nenašviháte tak, že se začne plnit i vrchní patro, plus tým hostí nepřiveze pár autobusů, můžete tady klidně uspávat mimina. V obou táborech najdete pár lidí, kteří během středy budou muset kloktat žloutek na hlasivky. Jenže v obří hale to bylo, jak když plivnete do moře. Dlouhé strany se nijak nechytly, takže o největší kravál se starala kostka, když při nízkých basech málem padalo plexi.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud