2. října 2018 • 20:59

SESTŘIHY: Liberec podruhé padl s Pardubicemi, Vítkovice porazily Zlín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvěma úterními utkáními pokračovala Tipsport extraliga. V dohrávce 6. kola si Vítkovice poradily se Zlínem a vyhrály 3:0, když se o branky postupně postarali Lukáš Kucsera, Roman Szturc a Patrik Zdráhal. Liberec pak v předehrávce 15. kola už podruhé v sezoně prohrál s Pardubicemi, tentokrát 1:4 na ledě soupeře. Emocemi nabité utkání řídil dvěma góly kanonýr Petr Sýkora, další branky přidali Ty Wishart a Rostislav Marosz. Za Bílé Tygry jen korigoval Marek Kvapil.



Pardubice - Liberec 4:1

Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 15. kola extraligy Liberec 4:1 a slaví třetí vítězství v řadě. Bílí Tygři naopak po čtyřech utkáních poprvé ztratili body. Dynamo už od třetí minuty vedlo a náskok udrželo až do konce. Liberec dokázal v závěru jen snížit. Dvě branky vítězů vstřelil Petr Sýkora.

Pardubice s Libercem se potkaly znovu po 16 dnech. Ve druhém kole vyhrálo Dynamo na severu Čech 2:0. Podobný průběh měla také předehrávka 15. kola. Oba týmy chtěly prodloužit série výher. Zatímco Pardubice měly za sebou dvě vítězství za dva body, Liberec bodoval naplno v posledních čtyřech zápasech.

SESTŘIH: Pardubice - Liberec 4:1. Perníky na led! Dynamo přejelo Tygry
Video se připravuje ...

Lépe začalo Dynamo a hned v úvodu trefil Čáslava tyčku. Ve třetí minutě už se domácí radovali, když si Will srazil do branky Wishartovo nahození z úhlu. Od té chvíle převzal režii hry Liberec a postupně dostal Kacetla pod palbu. V jasné gólové šanci postupně na Kacetlovi ztroskotali Krenželok, Ordoš a Bulíř. Ránu Stříteského zastavila tyčka.

Tlak Bílých Tygrů zastavila přestávka a částečně také fauly. Dynamo si tak zahrálo takřka minutovou přesilovku pět na tři a pak čtyři minuty v kuse klasickou výhodu. Oboje bez větší šance. V ofenzivě to nešlo ani jednomu týmu, výjimkou byla na dlouho jen příležitost Sýkory. A právě pardubický střelec ve 37. minutě po přihrávce zpoza branky zvýšil na 2:0.

Liberec musel otevřít hru a dvě šance měl po přečísleních Treille, ale Will se tentokrát zaskvěl. Na druhé straně mohl v tlačenici před brankou snížit Lenc. Liberec o další čas v náporu přicházel kvůli vlastním faulům a jeden z nich Dynamo potrestalo, když výhodu čtyři na tři využil v 54. minutě dorážkou do prázdné branky Marosz.

Stejnou přesilovou hru ale za minutu a půl zužitkovali také Bílí Tygři a po Kvapilově střele z mezikruží bylo zase o co hrát. Na poslední minuty se hra přesunula před Kacetla. Jenže Liberec znovu doplatil na nedisciplinovanost. Při signalizované výhodě naskočil za Kacetla do hry Sýkora a ranou od modré čáry procedil do branky puk počtvrté.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): „K zápasu jsme přistoupili s respektem, věděli jsme, že je Liberec rozjetý. Musím poděkovat celému týmu a zvlášť Ondrovi Kacetlovi, který odvedl fantastický výkon. Místy to vypadalo, že nás Liberec hodně zatlačil, ale hráči si dobře drželi prostor před brankou, kde pokryli přihrávky i dorážky. Také se nám zvýšila efektivita, nastříleli jsme čtyři góly, což je výborné a dotáhlo nás to k vítězství.“
Filip Pešán (Liberec): „Vyjma začátku jsme odehráli velmi dobrý zápas z hlediska šancí, diktování tempa hry a dominance v utkání. Začali jsme se ale chovat extrémně nepokorně, hráli jsme 26 minut v oslabení a k tomu dostali dvě desítky. To je věc, která žádnému týmu na světě ještě nevyhrála zápas. Domácí díky trpělivosti a naší nepokoře zaslouženě vyhráli.“

Góly

Domácí: 02:37. Wishart, 36:26. P. Sýkora, 51:52. Marosz, 57:36. P. Sýkora

Hosté: 53:28. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – T. Svoboda, Venkrbec, Dušek – Mandát.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Havlín – Teplý, P. Jelínek (C), L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – Ordoš, Redenbach, Valský – L. Krenželok, Lakatoš, Jeník – M. Zachar.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Tošenovjan, Ganger

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA


Vítkovice - Zlín 3:0

Hokejisté Vítkovic porazili v dohrávce 6. kola extraligy Zlín 3:0. Gólem a asistencí se na vítězství podílel Patrik Zdráhal, dvě přihrávky si připsal Šimon Stránský a domácí tak po dvou nezdarech opět naplno zabodovali. Zlín naopak z posledních pěti kol čtyřikrát prohrál. Gólman Patrik Bartošák si připsal své první čisté konto v sezoně.

Domácí se už bez dlouhodobě zraněných Olesze a Tršky pustili do soupeře s vervou a Schleiss hned v první minutě promarnil slibnou šanci k otevření skóre. Vítkovice ale stupňovaly aktivitu a v osmé minutě, těsně po nevyužité přesilovce, se do odraženého puku z levého kruhu prudce bez přípravy opřel Kucsera a Sedláček už se nestihl přesunout.

SESTŘIH: Vítkovice - Zlín 3:0. Domácí obrali Ševce o všechny tři body
Video se připravuje ...

Ostravané dohrávali první část v tlaku. Jejich vedení navýšil ve 13. minutě Szturc, který si pro změnu na pravém kruhu odstoupil od obránce a příklepem ideálně trefil Lvovu přihrávku zpoza brány. Szturc měl posléze na hokejce i třetí branku, ale puk se po jeho průniku obloučkem snesl na horní tyčku.

Zlínští mohli znovu rozdat karty v úvodu druhé třetiny. Jenomže Fořt orazítkoval tyčku a okamžitě z protiútoku jim zasadil po bleskovém kontru třetí gólový úder Zdráhal. Vítkovice i ve druhém dějství tahaly za delší konec provazu, ale další možnost Zdráhala Sedláček zlikvidoval.

Zlín až v třetí třetině výrazně přidal a potlačil převahu protivníka. Hned zkraje přečkal minutu a půl v oslabení tři na pět, ale pak se s lepší pohybem zákonitě dostavil tlak i příležitosti. Vyložené příležitosti si však hosté navzdory zvýšené aktivitě nevytvořili a pološance nemohly s přehledem chytajícího Bartošáka zaskočit.

Až těsně před koncem byl blízko snížení Fořt, ale neuspěl, a než se hosté nadechli k power play, jejich zbytky nadějí v 59. minutě faulem pohřbil Kubiš.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): „Mužstvo uklidnilo první branka. Pak jsme si vytvářeli šance a pro nás bylo důležité se vrátit na vítěznou vlnu. Rozhodla situace, kdy Zlín dal břevno a my z protiútoku dali třetí branku. Pak nám tam ale chyběl takový ten zabijácký instinkt. Soupeře jsme měli dorazit za stavu 3:0, protože pak po naší neproměněné přesilovce pět na tři byl Zlín lepší a zápas ještě mohl jít do dramatické koncovky.“
Robert Svoboda (Zlín): „My jsme se chystali na soupeře s nějakou taktikou. Ten vstup do utkání nebyl špatný. Vydržel nám deset minut, domácí se pak uklidnili druhým gólem a pak měli spoustu příležitostí, kdy nás podržel Sedláček. Zápas rozhodla třetí branka, kdy jsme udělali hrubou chybu ve středním pásmu a odjeli nám dva hráči. Tím se zápas zlomil. V závěru jsme měli nějaké příležitosti, ale to bylo málo. Nezbývá nám než věřit, až se nám vrátí klíčoví hráči, kteří to budou řešit lépe.“

Góly

Domácí: 07:03. Kucsera, 11:23. Szturc, 22:36. P. Zdráhal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka – Szturc (A), Lev (A), Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Toman.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), Řezníček, Valenta, Matějíček – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Karafiát, J. Ondráček – Werbik, P. Sedláček, Poletín – Goiš, Fryšara, Popelka.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Jindra, Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 003 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Pardubice - Liberec: Emoce v závěru, Holland si zatancoval s libereckým Jeníkem
Video se připravuje ...

Pardubice - Liberec: Sýkora stvrdil výhru Dynama čtvrtým gólem, 4:1
Video se připravuje ...

Pardubice - Liberec: Tak pojď! Cardwella musel klidnit Čáslava i na střídačce
Video se připravuje ...

Pardubice - Liberec: Sýkora tvrdou ranou nedal Willovi šanci, 2:0
Video se připravuje ...

Pardubice - Liberec: Will si střelu Wisharta sklepl do sítě, 1:0
Video se připravuje ...

Vítkovice - Zlín: Roztržka u mantinelu mezi tvrďákem Výtiskem a Kubišem, vylučovalo se na obou stranách
Video se připravuje ...

Vítkovice - Zlín: Zdráhal z protiútoku parádně prostřelil Sedláčka, 3:0
Video se připravuje ...

Vítkovice - Zlín: Szturc po přihrávce od Lva navýšil vedení domácích na 2:0
Video se připravuje ...

Vítkovice - Zlín: Kucsera pálil do odkryté klece a otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Liberecký útočník Jakub Valský sleduje kotouč, který míří mimo branku Ondřeje Kacetla z Pardubic
Liberecký útočník Jakub Valský sleduje kotouč, který míří mimo branku Ondřeje Kacetla z Pardubic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud