Květoslav Šimek
10. prosince 2018 • 09:27

Tohle jsou nové Vítkovice? Naštvaní diváci po pádu v tabulce protestovali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyjádřili svou nespokojenost. Kotel vítkovických fanoušků během 26. kola Tipsport extraligy s Litvínovem (0:3) protestoval proti aktuální situaci v klubu. Vítkovice prohrály šest ze sedmi posledních zápasů a z boje o první místo klesly před reprezentační přestávkou na sedmou příčku. Fandům se ovšem nelíbí ani nedávné tanečky kolem odchodu obránce Marka Hrbase do ruské KHL, drahé vstupné a poloprázdné ochozy.



Měla to být oslava. Zástupci vítkovického klubu společně s hokejovými legendami před zápasem křtili knihu o devadesátileté historii Vítkovic. František Černík, Ladislav Svozil, Jaroslav Lyčka, Vladimír Vůjtek starší, Lumír Kotala, Jaroslav Vlk a Miloš Holaň mladší společně v replikách historických dresů pokřtili knihu, pak se dlouho podepisovali fanouškům.

„Kdyby nastoupili na led, možná by to bylo lepší,“ zazněl jízlivý komentář během marného dobývání litvínovské brány. Vítkovickým fanouškům se poslední výsledky hrubě nelíbí. A nejen to. V průběhu zápasu zástupci kotle vytáhli několik transparentů s nápisy.

Stálo na nich: Lhaní fanouškům... Předražené vstupné... Poloprázdná hala... Tohle jsou ty nové Vítkovice? A k tomu v rukách zvedali veliké otazníky. Reagovali tím mimo jiné na nedávný odchod klíčového obránce Marka Hrbase do ruského Chabarovsku.

Hrbas už byl s ruským klubem nějaký čas domluvený a Vítkovice čekaly na to, až Rusové splní všechny podmínky odchodu. Nechtěly jeho odchod komentovat. Hrbas byl zraněný, nehrál, což rozproudilo spekulace. Fandům se nelíbilo, že klub mluvil pouze o zranění a oficiálně odchod potvrdil až poté, co Chabarovsk obránce vyplatil ze smlouvy.

„Je pravdou, že Chabarovsk kontaktoval Marka Hrbase a více méně se s ním domluvil na podmínkách smlouvy. Mezi sebou,“ snažil se vysvětlit trenér a generální manažer Jakub Petr. „Základním předpokladem akce bylo, že Marek Hrbas měl ve smlouvě klauzuli umožňující odchod do zahraničí a bez jejího splnění nemohla být celá věc realizována. Proto jsme se k situaci nijak nevyjadřovali, protože dokud není vše dotaženo, nemá to smysl a není to naším záměrem. Nebylo to tak v minulosti, nebude ani v budoucnu.“

Trenéři pochopitelně s aktuálními výsledky spokojení nejsou. Stejně tak hráči. „Proher je hodně za sebou, musíme se soustředit na to, co nás čeká po pauze,“ říká kapitán Rostislav Olesz , který se po dlouhé době vrátil do sestavy. „Musíme se dobře připravit, naladit a využít každého hráče, jeho předností. Prostě to zase vrátit na vítěznou vlnu.“

Podobně mluvil i trenér Petr. „Chceme se plně soustředit na práci, která nás všechny čeká a ocenili bychom, kdyby se i fanoušci a ostatní soustředili na náš společný cíl taktéž. Abychom měli na práci klid a mohli s aktuálním, jedním z nejmladších kádrů v extralize, odvádět odpovídající výkony.“

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 4:0. Za domácí se dvakrát trefil Hudáček
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Vítkovice - Mladá Boleslav 2:3. Výhru hostům vystřelil Vondrka půl minuty před koncem
Video se připravuje ...

Vítkovické legendy křtí knihu o devadesátileté historii Vítkovic
Vítkovické legendy křtí knihu o devadesátileté historii Vítkovic

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud