Michal Koštuřík
28. března 2019 • 04:45

Velké návraty! Zlín povede Stavjaňa, do klubu míří zvučné posily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě sezony, dvakrát postup do předkola play off. Malý zázrak svedl se Zlínem kouč Robert Svoboda. Přesto ve funkci končí. Podle informací deníku Sport ho nahradí Antonín Stavjaňa (56), jenž nyní bojuje se slovenskou Nitrou v semifinále slovenské ligy. V roli asistenta zůstane Martin Hamrlík. Jaké posily mají do kádru před novou sezonou zamířit? Více si přečtěte uvnitř článku.



Ujednáno, dohodnuto. Domluva o comebacku Antonína Stavjani do rodného města se má za hotovou věc. Bývalý reprezentační obránce dodělá v Nitře svou práci a přesune se na Moravu. Táhnou ho sem i rodinné důvody. „Žádné jméno teď nemůžu potvrdit. Dotyčný má do 30. dubna smlouvu jinde,“ uvedl sportovní manažer Jiří Šolc, jeden ze tří jednatelů klubu. Potvrdil tím zároveň Svobodův konec.

BLOG: Svoboda si za svůj konec ve Zlíně může sám »

Generální manažer Martin Hosták počítá se Stavjaňou, svým dlouholetým známým a spoluhráčem z národního týmu, na pozici nového hlavního kouče místo Roberta Svobody. Tomu dobíhá roční smlouva a nabídku na novou neobdržel. Pokud mu nedorazí atraktivnější nabídka, má se vrátit ke zlínské juniorce. Odtud k áčku v listopadu 2016 přišel. 

Jeho nástupce Stavjaňa na sebe vezme i část povinností sportovního manažera. Co bude se Šolcem, jenž chodil jako druhý asistent i na střídačku? Údajně by měl mít opět na povel mládežnický úsek. „Nevím, co se mnou bude. To se musíte zeptat na vyšších místech,“ reagoval.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud