19. dubna 2019 • 11:00

Birner: Zasloužená výhra Třince. Ukázali nám, jak se má hrát

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalitní první třetina a udržení nastoleného tempa i v celém průběhu zápasu. Třinec Bílé Tygry na úvod finálové série přehrál a to nejen výsledkově (1:2), ale i z hlediska pohybu a taktiky. Oceláři těžili z přesilových her, během nichž vstřelili dvě branky. Soupeři navíc v početní výhodě skórovat nedovolili, když aktivní hrou vymazali nejúspěšnější střelce domácích. „Třinec nás vycvičil v jednoduchosti. Přesně tak má vypadat hra v play off. Doufám, že dnes nastoupí jiný tým,“ přiznal útočník Pešánovy party Michal Birner.



Domácím nefungovaly tradiční pilíře hry: nedostali se ke svému jindy drtivému tlaku, nevyužívali přesilovky (nejlepší úspěšnost v základní části) a během obvykle brilantního oslabení (druhá nejlepší úspěšnost v základní části) inkasovali oba góly. Třinec nastupoval do soubojů důrazněji, v mezihře byl zase rychlejší. 

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Byl lepší než my. Lépe se nachystal, rozhodly speciální týmy. Oceláři nás vycvičili v jednoduchosti, přesně tak má vypadat hra v play off,“ přiznal bez okolků Michal Birner. „Zasloužené vítězství pro Třinec, musíme zlepšit přesilovky,“ přidal stroze Marek Zachar.

Právě přesilovky Ocelářům v konečném součtu zajistily vítězství. Oba celky obdržely tři menší tresty, Třinec hned dva liberecké prohřešky potrestal. Nedisciplinovaní domácí naopak v početních výhodách soupeře zamknout uvnitř obranného pásma nedokázali. Častokrát se ani po zdlouhavé kombinaci nedostávali k zakončení.

„Přesilovky napovídaly o vývoji sérií celé play off... Bohužel se mi nelíbí, jak je hrajeme. Jsme laxní,“ začal Michal Birner. „Třinec nám ukázal, jak se mají přesilovky hrát. Jednoduše s tlakem do brankoviště. Řešení nejsou hezké přihrávky do prázdné brány. Musíme se na to podívat a věřím, že v pátek budeme hrát jinak,“ pokračoval liberecký útočník.

Vítěze základní části mohla rozhodit i nervozita z prvního finálového utkání, šanci totiž dostalo stejně jako v celém průběhu vyřazovacích bojů několik mladých hráčů, kteří odehrávají své největší zápasy dosavadní kariéry. „Nervozita? Možné to je, ale šlo přece jen o první zápas. Už je za námi. Víme, že výkon, který jsme předvedli, měl hodně daleko k ideálu. Je před námi velký prostor pro zlepšení. Podíváme se na video a věřím tomu, že v pátek nastoupí úplně jiný tým,“ věděl Michal Birner.

Kudy podle Severočechů povede cesta k úspěchu? Klíčové bude zjednodušení hry. „Od dětství jsem snil o tom, že si jednou zahraju s Bílými Tygry finále. Chodil jsem koukat do hlediště na chlapy a teď hraju s nimi… Musíme si vynutit fauly, dělat jednoduché věci a bruslit, což bude určitě cíl do druhého zápasu,“ věděl Zachar.

„Nezasloužili jsme si vyhrát. Fauly v útočném pásmu, fauly ve středním pásmu a oplácení…. Tyto věci do play off nepatří. Doufám, že máme nejhorší zápas série za sebou a teď se musíme připravit na odvetu, abychom předvedli lepší výkon,“ zakončil trenér Filip Pešán.

Parádní přesilovky, kvitovali Oceláři. To Birner nad těmi libereckými kroutil hlavou
Video se připravuje ...

Pešán káral disciplínu Bílých Tygrů: Příště už nesmíme trapně faulovat!
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud