Pavel Bárta
11. května 2019 • 04:30

Sparta se vrhá do neznáma. Šéfka je unikát, jak svou roli zvládne Ton?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať je Petr Bříza, jaký chtěl, jedna věc se mu upřít nedá: na Spartě mu vždycky záleželo a snažil se pro ni dělat to nejlepší. Teď má klub nového majitele a nikdo netuší, co očekávat. O nové šéfové Barboře Snopkové Haberové se ví, že pochází z plzeňské hokejové rodiny a že pracovala pro kontroverzního středočeského hejtmana Davida Ratha. A to je asi tak všechno. Zejména fanoušci cítí po změně rozpolcenost. Jak nové vedení vidí bývalý útočník Patrik Martinec?



První žena v čele elitního českého klubu Barbora Snopková Haberová je považována za schopnou manažerku, nového sportovního ředitele Pražanů Petra Tona v hokeji každý zná. Ale kromě obecných předsevzetí vrátit Spartu mezi domácí špičku toho známo víceméně moc není. Třeba proč vůbec klub změnil vlastníka a co s ním jeho kupci zamýšlejí. Pořád není jasné, zda tady jde pořád o hokej, anebo to je hlavně byznys.

Finančník Karel Pražák, jemuž investiční společnost Kaprain patří, byl v první řadě specialistou na problémy všeho druhu. Ještě v době spolupráce s Petrem Kellnerem dělal nejbohatšímu Čechovi spojku na nejrůznější podnikatelské kliky a lobbisty, získal portfolio pohledávek, které byly v žalostném stavu. Totéž se proslýchalo o Spartě, v níž údajně zůstalo tíživé dědictví po podnikateli Petru Speychalovi, který klub vlastnil před Petrem Břízou.

Toho však mohly pohřbít i sportovní výsledky. Sparta měla během základní části nejvyšší návštěvnost v extralize přes 8000 diváků na zápas, v play off dokonce přes 12 tisíc. Jenže tím, že za poslední dva roky hrála doma jen tři utkání předkola a dál se nedostala, při odhadovaném zisku tři miliony korun na jedno střetnutí play off přišla jen na vstupném o další obrovské peníze.

Nové vedení má v těchto dnech napilno, avšak kromě zprávy o jmenování Snopkové Haberové generální ředitelkou a Tona coby sportovního ředitele obestírá Spartu tajemná mlhovina. Lidé v klubu se asi brzy začnou dozvídat, s kým se počítá dál a s kým ne. Ale zejména fanoušci se cítí rozladěni.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud