16. června 2019 • 04:40

Valach ostře o dluzích Chomutova: Nemocného syna připravili o milion!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další rány do potopené lodi. Piráti Chomutov sestoupili z hokejové extraligy a jejich kádr opustila dlouhá řada hráčů. Když o svém čase v Chomutově hovoří, dojde na jedno shodné téma - dluhy. Dalším, kdo se na tohle téma rozpovídal, je zadák Juraj Valach. "Připravili mého nemocného syna o téměr jeden milion korun," napsal slovenský bek rázně na svůj Facebook.



„Pokud vím, dlužili úplně všem. Komplet. Odshora od sekretářek až po nás hráče," sdělil v nedávném rozhovoru pro Sport obránce Bohumil Jank, který od Pirátů přestoupil do Plzně. A dodal, že zpráva o údajné domluvě mezi klubem a hráči, která vyšla na povrch v lednu, byla smyšlená. „Nějaké slovo pana Veverky nebo kohokoli z vedení pro nás nemá žádnou váhu. Sice nabídnou splátkový kalendář, jenže není ničím garantované, že se něčeho dočkáme. Jakmile bychom s tím souhlasili, už nebudeme tím pádem mít žádnou páku, jak to z nich vytlačit," doplnil.

K nařčením vůči Pirátům se teď přidal Juraj Valach, který v CHomutově strávil tři a půl sezony. "Chtěl bych poděkovat fanouškům Chomutova za podporu, a realizačnímu týmu mimo trenérů. A teď z jiného soudku," začíná jeho příspěvek na Facebooku, ze kterého lze jasně vyčíst, že další slova díků jsou myšlena přesně opačně.

"Také zdravím vedení klubu Chomutova a děkuji jim za to, že připravili mého nemocného syna o skoro jeden milion korun. Zdravím Český svaz ledního hokeje za to, že umožňuj gaunerům působit v nejvyšší lize, a za to, že bankovní záruku na vyplácení hráčů vyplácí jen vyvoleným. Jako samoživitel dvou dětí jsem velmi vděčný této havěti za všechno, a za pomoc, kterou jsem v mé těžké životní situaci dostal," píše Valach. 

Juraj Valach se svěřil, že jedno z jeho dětí má poškozený mozek...
Juraj Valach se svěřil, že jedno z jeho dětí má poškozený mozek...

Valach si poslední tři roky neprochází jednoduchým životním příběhem. V roce 2016 přišel o ženu, jeho manželka Simona začala během pětadvacátého týdne těhotenství krvácet do mozku a už jí nebylo pomoci. Alespoň se doktorům podařilo zachránit chlapečka a holčičku, které nosila pod srdcem. Syn Jerguš při porodu utrpěl poškození mozku. "Ponese si tak určité následky do života, ale je to zlatý chlapec. Děláme s mými rodiči vše, aby se dal dohromady a aby měl život co nejkrásnější a nejlehčí,“ prozradil Valach loni deníku Plus Jeden Den.

Ve své facebookové obžalobě Chomutova pokračoval směrem k osobě Petra Martínka, bývalého obránce, který byl asistentem Vladimíra Růžičky a v týmu by měl pokračovat na stejné pozici i v první lize. "Děkuji panu Martínkovi, že mi zničil kariéru, a že mi jako asistent trenéra byl vždy nápomocný," vzkázal 46letému kouči na dálku.

"Myslel jsem si, že to v Chomutově bude smrdět, protože tam je znečištěný vzduch. Ale město, příroda a vzduch tam jsou v pořádku. Nejvíc tam smrdí lidé okolo hokeje, a čím víc se blížíte směrem k Praze, smrdí to víc a víc," zakončuje svůj příspěvek na Facebooku 30letý obránce.

Pod Valachovým příspěvkem se shromažďují nejen fanoušci vyjadřující podporu, přitakávají i hokejisté s totožnou zkušeností. "Vystižně napsané. Mně dluží tři výplaty," okomentoval Valachovu tvrdou obžalobu chomutovského hokeje útočník Dávid Skokan, který se z Chomutova přes Pardubice a druholigový německý tým Löwen Frankfurt vrátil domů a od příští sezony bude hrát za Košice. Kam povedou další stopy Valacha zatím není známo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud